karta oceny merytorycznej - Aktywny Samorząd

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 26 lut 2020, 11:28

A jaki minimalny próg punktowy sobie ustalacie do bieżącego rozpatrywania wniosków? podbijam pytanie
Ala1981
Praktykant
Od: 01 mar 2019, 12:06
Zajmuję się: rehabilitacja społeczna

Napisano: 26 lut 2020, 12:51

lena8 pisze:
26 lut 2020, 9:50
Proszę powiedzcie czy kryteria oceny ustalone przez nas mają wynikać tylko z wniosku? to znaczy, że system automatycznie będzie przydzielał określone punkty na podstawie informacji z wniosku? myślałam że przygotuje jeszcze dodatkowy załącznik gdzie będę miała informacje do oceny merytorycznej ale jak to ma tak wyglądać to ten pomysł jest bez sensu.
Wydaje mi się, że najlepiej dla Ciebie, jeśli będą wynikały z wniosku. Któregoś roku, przy sprawdzaniu dokumentacji przez PFRON, zarzucili mi, że miałam coś w karcie oceny merytorycznej, a nigdzie na wniosku takiej informacji nie miałam. Argument, że w mniejszych powiatach znamy wnioskodawców i ich sytuację, nie był dobrym argumentem :roll:
System nie przydziela punktów automatycznie, tylko sama w zakładce dotyczącej oceny merytorycznej wpisujesz, ile w danym kryterium przyznajesz pkt. Chyba, że pytasz o dalsze etapy, czyli już ocenianie wniosku. W swojej ściądze mam zapis: "dokonać ręcznie oceny merytorycznej i zarejestrować jej wynik w systemie poprzez wybranie z listy rozwijalnej odpowiedniego statusu."
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 26 lut 2020, 14:48

A co w sytuacji gdy będziemy mieć zatrudnionego studenta ? do tej pory mieliśmy zapis w karcie oceny - należy uwzględnić jeden przypadek a w SOW nie widzę możliwości zamieszczenia takiej uwagi i co wtedy mam przyznać punkty i za zatrudnienie i dodatkowo że jest studentem ?
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 26 lut 2020, 15:02

ewaaa pisze:A co w sytuacji gdy będziemy mieć zatrudnionego studenta ? do tej pory mieliśmy zapis w karcie oceny - należy uwzględnić jeden przypadek a w SOW nie widzę możliwości zamieszczenia takiej uwagi i co wtedy mam przyznać punkty i za zatrudnienie i dodatkowo że jest studentem ?
Wg mnie to nie przeszkadza, jeśli pracuje i jednocześnie studiuje to ma więcej punktów, jest aktywny i w pierwszej kolejności powinien dostać dof.
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 27 lut 2020, 18:24

Czy opracowujecie jednakowa karte oceny we wszystkich zadaniach? Do mojej oceny dodałam
Stopien znaczny

Osoby poruszające się na wozku inwalidzkim

Osoby, ktore ubiegaja sie pierwszy raz

Dzieci i młodziez relizujace obowiazek szkolny.

Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
Marinett
Praktykant
Od: 23 sty 2020, 22:31
Zajmuję się: Dofinansowania ze srodkow PFRON

Napisano: 27 lut 2020, 22:05

u mnie jedna dla wszystkich
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 27 lut 2020, 22:16

Dziękuję za szybka odpowiedź. Trzymaj sue cieplo i wytrwałości pracy w SOW życzę
Marinett
Praktykant
Od: 23 sty 2020, 22:31
Zajmuję się: Dofinansowania ze srodkow PFRON

Napisano: 27 lut 2020, 22:29

U mnie również jedna dla wszystkich. Karta oceny Tomasz1981 jest bardzo fajna :) Dzięki
Moniuszko
Referent
Od: 09 lip 2017, 15:26
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x