karta oceny merytorycznej

Ala1981
Praktykant
Zajmuję się: rehabilitacja społeczna
Kontakt:

Re: karta oceny merytorycznej

Post autor: Ala1981 »

A jaki minimalny próg punktowy sobie ustalacie do bieżącego rozpatrywania wniosków? podbijam pytanie
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

lena8 pisze: 26 lut 2020, 9:50 Proszę powiedzcie czy kryteria oceny ustalone przez nas mają wynikać tylko z wniosku? to znaczy, że system automatycznie będzie przydzielał określone punkty na podstawie informacji z wniosku? myślałam że przygotuje jeszcze dodatkowy załącznik gdzie będę miała informacje do oceny merytorycznej ale jak to ma tak wyglądać to ten pomysł jest bez sensu.
Wydaje mi się, że najlepiej dla Ciebie, jeśli będą wynikały z wniosku. Któregoś roku, przy sprawdzaniu dokumentacji przez PFRON, zarzucili mi, że miałam coś w karcie oceny merytorycznej, a nigdzie na wniosku takiej informacji nie miałam. Argument, że w mniejszych powiatach znamy wnioskodawców i ich sytuację, nie był dobrym argumentem :roll:
System nie przydziela punktów automatycznie, tylko sama w zakładce dotyczącej oceny merytorycznej wpisujesz, ile w danym kryterium przyznajesz pkt. Chyba, że pytasz o dalsze etapy, czyli już ocenianie wniosku. W swojej ściądze mam zapis: "dokonać ręcznie oceny merytorycznej i zarejestrować jej wynik w systemie poprzez wybranie z listy rozwijalnej odpowiedniego statusu."
ewaaa
Stażysta
Zajmuję się: Aktywny samorząd
Kontakt:

Post autor: ewaaa »

A co w sytuacji gdy będziemy mieć zatrudnionego studenta ? do tej pory mieliśmy zapis w karcie oceny - należy uwzględnić jeden przypadek a w SOW nie widzę możliwości zamieszczenia takiej uwagi i co wtedy mam przyznać punkty i za zatrudnienie i dodatkowo że jest studentem ?
lena8
Referent
Zajmuję się: PFRON
Kontakt:

Post autor: lena8 »

ewaaa pisze:A co w sytuacji gdy będziemy mieć zatrudnionego studenta ? do tej pory mieliśmy zapis w karcie oceny - należy uwzględnić jeden przypadek a w SOW nie widzę możliwości zamieszczenia takiej uwagi i co wtedy mam przyznać punkty i za zatrudnienie i dodatkowo że jest studentem ?
Wg mnie to nie przeszkadza, jeśli pracuje i jednocześnie studiuje to ma więcej punktów, jest aktywny i w pierwszej kolejności powinien dostać dof.
Marinett
Praktykant
Zajmuję się: Dofinansowania ze srodkow PFRON
Kontakt:

Post autor: Marinett »

Czy opracowujecie jednakowa karte oceny we wszystkich zadaniach? Do mojej oceny dodałam
Stopien znaczny

Osoby poruszające się na wozku inwalidzkim

Osoby, ktore ubiegaja sie pierwszy raz

Dzieci i młodziez relizujace obowiazek szkolny.

Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

u mnie jedna dla wszystkich
Marinett
Praktykant
Zajmuję się: Dofinansowania ze srodkow PFRON
Kontakt:

Post autor: Marinett »

Dziękuję za szybka odpowiedź. Trzymaj sue cieplo i wytrwałości pracy w SOW życzę
Moniuszko
Referent
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
Kontakt:

Post autor: Moniuszko »

U mnie również jedna dla wszystkich. Karta oceny Tomasz1981 jest bardzo fajna :) Dzięki
ODPOWIEDZ