kasia7 na jakim świecie Ty żyjesz kase na obsługę ZDO? przecież to nalezy do naszych obowiązków przynajmniej ja taką odpowiedź uzyskałam od swojego kierownika.
wystarczyło by 3% jakby faktyczne było przeznaczona na swiadczenia rodzinne, nie wiem jak jest w innych ośrodkach ale ja widzę na przykładzie naszego że wypłaty są z miesiąca na miesiąc większe bo przychodzą na SZO więc jest więcej 3% a ciągle słyszę że brak kasy
ludek pisze:Czego wy chytre baby chcecie? 3% wam nie wystarcza? Jeszcze jakąś speckasę?
mi nie starcza
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
3% zawsze nie starcza ale żaden Kierownik się nie odezwie do MPIPS lub RCPS, że to za mało bo wtedy będzie " źle zarządzał jednostką bo przecież wszystkim starcza tylko jeden ośrodek się odzywa" tak że jak wszyscy zrobią larum to coś się zmieni..... ale muszą zmienić się "kierownicy/dyrektorzy" z myśleniem z tamtej epoki....