Skandal - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 16 kwie 2015, 10:13

Wczoraj byłam świadkiem skandalicznej wypowiedzi ministra Kamysza w TV. Minister poinformował za pośrednictwem tv całą Polskę, że to jakich zaświadczeń żąda się do ustalenia prawa do becikowego jest wymysyłem urzędników przyjmujących wnioski oraz gmin. Czy w tej sytuacji można dziwić się, że klienci przychodzą i wyłądowują całą złość na nas? Jak można wmawiać oywatelom, że pracownik sotsujący się do Rozporządzenia uprawia samowolkę? Pan minister niedawno, po tragedii w jednym z Ośrodków rozesłął pismo w sprawie naszego bezpieczeństwa. Przepraszam, a co oznacza jego wczorajsza wypowiedź? Czy po takiej wypowiedzi mamy parwo czuć się bezpiecznie? Czy kampania wyborcza odbiera rozum i odpowiedzialność?
bernadeta

Napisano: 16 kwie 2015, 10:17

a o jakich konkretnie zaświadczeniach mówił?
adaw

Napisano: 16 kwie 2015, 10:22

a czy to ważne o jakich? ważne, że pieprzył głupoty i pieprzy nadal, pod mur z nim
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 10:26

Ważne bo są niektóre gminy gdzie oprócz tego co w Rozporządzeni każą brać zaśw że ktoś pola nie posiada że nie składał wniosku w innej gminie że nie oświadczenie o dochodach ale również zaświadczenie z US
Gość

Napisano: 16 kwie 2015, 10:28

ja biorę albo jedno albo drugie po co mi i zaświadczenie i oświadczenie
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 10:31

anetag - jestem tego samego zdania co Ty, powinniśmy brać tylko to co jest potrzebne i nie wymyślać więcej niż ustawa i rozporządzenie wymagają
Eliksir

Napisano: 16 kwie 2015, 10:34

wczoraj złożyla kobieta wniosek męża o zp ale dokumenty miała z innego ośrodka a między innymi oświadczenie takiej treści: oświadczam, że mam prawo do zapoznania się z aktami (coś w tym stylu)
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 10:38

A czasami jak masz walniętego kierownika to niedługo kazałaby wam brać analizę moczu od starających się o ŚR
Gość

Napisano: 16 kwie 2015, 10:46

bernadeta pisze:Wczoraj byłam świadkiem skandalicznej wypowiedzi ministra Kamysza w TV. Minister poinformował za pośrednictwem tv całą Polskę, że to jakich zaświadczeń żąda się do ustalenia prawa do becikowego jest wymysyłem urzędników przyjmujących wnioski oraz gmin. Czy w tej sytuacji można dziwić się, że klienci przychodzą i wyłądowują całą złość na nas? Jak można wmawiać oywatelom, że pracownik sotsujący się do Rozporządzenia uprawia samowolkę? Pan minister niedawno, po tragedii w jednym z Ośrodków rozesłął pismo w sprawie naszego bezpieczeństwa. Przepraszam, a co oznacza jego wczorajsza wypowiedź? Czy po takiej wypowiedzi mamy parwo czuć się bezpiecznie? Czy kampania wyborcza odbiera rozum i odpowiedzialność?
nie słyszałam tej wypowiedzi ale niestety trochę jest w tym racji .. niektóre ośrodki gonią petentów na drugi koniec Polski po zaświadczenie do becika a przecież we wniosku podpisuja, że nie pobrali becika w innej instytucji
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 11:39

właśnie dlatego pytałam o jakich zaświadczeniach mówił Kosiniak-Kamysz
adaw

Strona 1 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny