Kasa w OPS

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
Basia1968

Kasa w OPS

Post autor: Basia1968 »

Witam
mam pytanie - czy w Waszych Ośrodkach zasiłki płacone są w kasie, na konto czy w jakiś inny sposób? Chcemy ograniczyć wypłaty w kasie i nie wiem czy to "wypali".
Dzieki za odp.
Iza1

Re: Kasa w OPS

Post autor: Iza1 »

My płacimy na konto,osoby składają dokument,żeby kasa wpływała na wskazane konto.
Diana

Post autor: Diana »

U nas jast na konto i część osób ma płacone w kasie np.zasiłki stałe, celówki okresówki
jadwinia

Post autor: jadwinia »

U nas większośc ma na konto do czego namawiamy i dążymy do całkowitej likwidacji kas. W ten sposób z 3 kas już została 1.
gosik1980

Post autor: gosik1980 »

Hej u mnie tylko 1 osoba ma kasę :)
gucuvvu

Post autor: gucuvvu »

Nie można zmusić klienta do tej formy płatności tj. Przelew na konto. Ale jak 100 % wyrazi zgodę - to ok.
izis

Post autor: izis »

My zlecamy wypłatę 2 x w miesiącu w kasie banku. Tez pozbyliśmy się własnej kasy bo to jednak kłopot szczególnie w mniejszych ops-ach.
naomi

Post autor: naomi »

Mamy kasę. Próbowaliśmy ją zlikwidować ale niestety spora część podopiecznych nie chce korzystać z konta, ponieważ albo są płatne albo siedzi sobie na nich komornik. Niektórzy po prostu lubią poczuć gotóweczkę :D
ODPOWIEDZ