Kasia79 - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 19 mar 2015, 10:11

Witam
Jestem samotna mamą dwójki dzieci w grudniu straciłam prace z powodu likwidacji miejsca pracy nie mam zasiłku dla bezrobotnych gdyż pracowałam na umowe zlecenie
Otrzymuje alimenty na dzieci i rodzinne w styczniu zgłosilam sie do ops po pomoc aby jakos przetrwac ten ciezki czas zanim znajde prace i w lutym otrzymałam zasilek okresowy za miesiec styczen i żywnosc z banku żywnosci
Pod koniec lutego zglosilam sie ponownie z wnioskiem do ops we wniosku poprosilam o zasilek okresowy i celowy na dofinansowanie rachunku za prad wczoraj otrzymalam decyzje w ktorej przyznano mi tylko zasilek celowy na prad okresowego nie otrzymalam wcale
Jestem zarejstrowana w pup wiec czy okresowy z tytulu bezrobocia nie przysługuje mi ?
pomoc z ops

Napisano: 19 mar 2015, 14:53

Jeśli Pani sytuacja życiowa nie uległa zmianie, to nadal powinien przysługiwać zasiłek okresowy. Proszę spytać swojego pracownika socjalnego, dlaczego pomoc w formie zasiłku okresowego nie jest kontynuowana, może się również Pani odwołać od niekorzystnej dla Pani decyzji.
pracownik_socjalny

Napisano: 19 mar 2015, 16:12

Spytałam dzisiaj gdyź udalam sie do ops wyjasnic sytuacje usłyszam odpowiedz cyt przeciez Pani sutuacja sie nie zmieniła
Fakt nie zmieniła sie ja nic juz z tego nie rozumiem bo na wywiadzie w domu w marcu Pani socjalna mowiła całkiem co innego ze otrzymam zasilek okresowy
pomoc z ops

Napisano: 19 mar 2015, 16:42

Proponuje zadać Pani (pracownik socjalnej) konkretne pytanie: Czy za miesiąc luty i w miesiącu marcu otrzymam zasiłek okresowy? Jeśli nie będzie konkretnej odpowiedzi, można złożyć takie pytanie w formie pisemnej w sekretariacie Ośrodka lub innym właściwym do składania takich pism miejscu w Ośrodku.

PS. Problemem Ośrodka, może być obecnie brak środków finansowych na pomoc w formie zasiłku okresowego.
pracownik_socjalny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x