od kiedy przyznac SZO jesli ktos byl zarejstrowany w PU, wniosek na komisje zlozono 26.02.2014 r. rozpatrzono 24.04.2014 r. a wniosek do mnie koncem maja?
kurcze tyle sie opislam i zniknal moj post...ale nic trudno napisze jeszcze raz
praca zostala zakonczona 30.06.2013 r. a niepelnosprawnosc istnieje od 05.07.2013 r. ustalony stopien od 26.02.2014 r. Kobieta napisala na oswiadczeniu ze matka wczesniej chorowala i wymagala opieki a 5.07.2013 r. dostala udaru... Dopiero teraz tzn 26.02.2014 r. zlozyla wniosek na komisje lekarska bo nie wiedziala ze w ogole moze sie ubiegac o jakas pomoc. Pracownik socjalny tez tak to opisal wywiadzie..
ja w takiej sytuacji nie przyznalabym szo - 30.06.2013 nie zrezygnowala z pracy w zwiazku z koniecznoscia stalej opieki nad osoba legitymujaca sie orzeczeniem o znacznym stopniu...w momencie kiedy zrezygnowala z pracy jej matka nie tylko nie legitymowala sie takim orzeczeniem ale nawet nie byla niepelnosprawna
tylko nie wiem jak to zrobic, szefowa chce zeby jej przyznac...a czy ewentualnie mozna to jakos podciagnac pod to ze niby to tylko te 5 dni pozniej byl udar?
ja bym też dała odmowę ... najwyżej podpowiedz by się odwołała
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes