kb to co sądzisz w końcu o tym??? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 12 cze 2014, 13:19

Tak jak w poprzednim temacie, czy szpital psychiatryczny należy w końcu do instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie czy nie? Kb, możesz mi pomóc w tej kwestii ?? Będę ogromnie wdzięczna.
Marzena30

Napisano: 12 cze 2014, 13:23

szpital nie jest
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 12 cze 2014, 13:42

Elmer, ale na pewno?
Marzena30

Napisano: 12 cze 2014, 13:50

niczego pewnego na tym swiecie nie ma;-) ale z tym szpitalem to na pewno
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 12 cze 2014, 14:01

dziękuję, na Was zawsze można polegać :-)
Marzena30

Napisano: 12 cze 2014, 20:59

No co zwami.... leczenie stacjonarne czy nie??

ile tam przebywa... definicja czytelna, nie budzi wątpliwości jak powyżej 5 dni to po co to pytanie??

każdy szpital działa na podstawie przepisów, które mówią, że opierunek trzeba zapewnić ... trzy posiłki dziennie, całodobowa obsługa....

Jak powyżej to wszystko jasne.. miałem raz przejażdżkę przed WSA - czytać funkcjonalnie - jak ciężar utrzymania przeszedł na Państwo to spełnia warunki... uwaga można się leczyć też z doskoku....
Rajski

Napisano: 13 cze 2014, 7:34

Rajski pisze:No co zwami.... leczenie stacjonarne czy nie??

ile tam przebywa... definicja czytelna, nie budzi wątpliwości jak powyżej 5 dni to po co to pytanie??

każdy szpital działa na podstawie przepisów, które mówią, że opierunek trzeba zapewnić ... trzy posiłki dziennie, całodobowa obsługa....

Jak powyżej to wszystko jasne.. miałem raz przejażdżkę przed WSA - czytać funkcjonalnie - jak ciężar utrzymania przeszedł na Państwo to spełnia warunki... uwaga można się leczyć też z doskoku....
Rajski, jakie 5 dni? Pytanie dotyczy instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie, której definicja legalna zawarta jest w art 3 pkt. 7 ustawy. Ty zdajesz się pisać o placówce zapewniającej całodobową opiekę z art. 10 ust. 5 pkt 4 i art. 17 ust.5 pkt 2 lit b.
To nie są tożsame pojęcia.
Chyba że czegoś nie zrozumiałem z treści Twojego posta, to proszę wyjaśnij.
Szpital nie jest instytucją zapewniająca całodobowe utrzymanie.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 13 cze 2014, 7:51

Rajski tu na podstawie jednego wyroku WSA chcesz czytać funkcjonalnie a przy ŚP przy jednolitym orzecznictwie literalnie....
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 cze 2014, 8:30

Elmer pisze:Rajski tu na podstawie jednego wyroku WSA chcesz czytać funkcjonalnie a przy ŚP przy jednolitym orzecznictwie literalnie....
hehe, o tym samym pomyślałem, ale nie będę się pastwił.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x