KDR dla rodziców - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 07 paź 2020, 7:52

Hej, Pani złożyła wniosek o kdr dla siebie i męża, mają dwoje własnych dzieci i trzecie było u nich w rodzinie zastępczej do 25 roku życia. Co mam zaznaczyć temu trzeciemu dziecku - osoba powyżej 18rż, o której mowa w art. 37 ust. 2.... czy dziecko które, było na utrzymaniu? Czy mają mi przedstawić dokument, że byli rodziną zastępczą.. To mój 1 taki przypadek.
lola1
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 13:42
Zajmuję się: PS

Napisano: 07 paź 2020, 8:17

Witam,
jeżeli to dziecko w pieczy zastępczej jest do 25 r.ż. w chwili obecnej to zaznaczyłbym osoba powyżej 18 r.ż., o której mowa w art. 37 ust 2 [...], natomiast jeżeli powyżej 25 r.ż. to wówczas dziecko, które było na utrzymaniu (w myśl art. 37 ust.2 ustawy o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej osoba przebywa nie dłużej niż do 25 r.ż.). Zgodnie z ustawą o KDR przedstawia się w przypadku dzieci umieszczonych w rodzinie zastępczej lub rodzinnym domu dziecka - oryginał lub odpis postanowienia o umieszczeniu w rodzinie zastępczej lub rodzinnym domu dziecka. Także do wniosku zawsze dołączam kopię takiego dokumentu (potwierdzoną przeze mnie za zgodność z oryginałem).
Pozdrawiam
lukas19861
Referent
Od: 04 kwie 2019, 12:43
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x