Hej,
mam pytanko, gdzie znaleźć nowe wnioski dla rodziców którzy maja już dorosłe dzieci?
Jeśli ktoś ma, to poproszę na emaila: [email protected]
Nie przyznaje się. Karta należy się rodzicom, którzy kiedykolwiek mieli trójkę dzieci. Dziecku należy się jeżeli w momencie składania wniosku w rodzinie na utrzymaniu jest trójka dzieci.Powiedzcie mi proszę, czy w związku z noworocznymi zmianami, w sytuacji kiedy rodzice mający kiedyś troje dzieci na utrzymaniu składają wniosek, i jedno z tej trójki dzieci kwalifikuje się do przyznania KDR - to przyznaje się Kartę czy także nie?
Ten przycisk ma być nieaktywny. Nie ma go na wniosku. Jeżeli minimum dla jednej osoby zostanie wybrana rola "Dziecko niespełniające w dniu składania wniosku warunków ustawy" to pole samo się zaznaczy i za taki wniosek dla nowej rodziny naliczona zostanie inna kwota przy składaniu sprawozdania.nie wiem, ale powiedzcie mi czy macie aktywny przycisk "wniosek dla rodziców, którzy mieli..." bo u nas jest nie aktywny.. nie wiecie co zrobić by był aktywny?
Takie dzieci powinny zostać wprowadzone z rolą "Dziecko niespełniające w dniu składaniu wniosku warunków ustawy". Dla dziecka powinno wybrać się jako rodzaj pozycji wniosku "Nie wnoszę o przyznanie karty", a następnie przy rozpatrywaniu jako wyniki rozpatrzenia wybrać "Nie rozpatrzono".Do systemu musimy wprowadzić także dane dzieci pełnoletnich. Jak potem postąpić przy zatwierdzaniu wniosku? Przy rodzicach decyzja pozytywna a przy dzieciach dać odmowa i jakie uzasadnienie?