KDR- prawo do karty, pomóżcie proszę - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 paź 2022, 11:16

Proszę o pomoc, mam taką sprawę: Pan skład wniosek o KDR na siebie, swoją żonę i czwórkę dzieci, dwoje dzieci pana i dwoje pani, z tym że jedno dziecko pana nie mieszka z nim tylko ze swoją matką w innej gminie. Co zrobić z tym dzieckiem, czy mogę mu przyznać kartę, skoro nie mieszka na moim terenie tylko ojciec?
Ann2323
Praktykant
Od: 11 cze 2019, 19:20
Zajmuję się: ŚW, ST

Napisano: 06 paź 2022, 11:41

nie można wydawać kart dla osób mieszkających w innej gminie. wnioskodawca musi złożyć wniosek w gminie zamieszkania, ewentualnie trzeba zrobić wniosek w swojej części i przekazać do tamtej gminy.

przynajmniej w elektronicznych, ja pisze wezwanie o potwierdzenie zamieszkania w innej gminie i że jeżeli tak jest to należy złożyć wniosek tam, a u mnie będzie rozpatrzony tylko w części dot. osób mieszkających u mnie w gminie i z głowy przekazywanie :)
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Napisano: 06 paź 2022, 12:11

rikli pisze:
06 paź 2022, 11:41
nie można wydawać kart dla osób mieszkających w innej gminie. wnioskodawca musi złożyć wniosek w gminie zamieszkania, ewentualnie trzeba zrobić wniosek w swojej części i przekazać do tamtej gminy.

przynajmniej w elektronicznych, ja pisze wezwanie o potwierdzenie zamieszkania w innej gminie i że jeżeli tak jest to należy złożyć wniosek tam, a u mnie będzie rozpatrzony tylko w części dot. osób mieszkających u mnie w gminie i z głowy przekazywanie :)
Dokładnie tak, zawiadomienie z art. 66 kpa :)
lukas19861
Referent
Od: 04 kwie 2019, 12:43
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x