zmiana adresu - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 10 paź 2022, 11:30

Co robicie kiedy ktoś składa o kartę dla np. nowo narodzonego dziecka, natomiast pozostali maja karty w innej gminie. Składając wniosek wskazuje że wszyscy członkowie rodziny zamieszkują w naszej gminie mimo że nie wnosi dla nich o karty. Informujecie jakoś pisemnie o konieczności rezygnacji z kart w innej gminie? czy przyznajecie kartę dla tego dziecka? jeżeli wnioskodawca nie chce złożyć wniosku o karty dla wszystkich członków i zrezygnować z kart w innej gminie?
MKDR
Praktykant
Od: 18 sty 2022, 12:21
Zajmuję się: KDR

Napisano: 10 paź 2022, 13:37

Ciężko przyznać kartę dla nowego członka rodziny, jeśli tej rodziny nie mam u siebie "na stanie". Ja informuję, że w związku ze zmianą miejsca zamieszkania muszą wyrobić nowe karty, albo wycofać wniosek.
mopsówna
Stażysta
Od: 13 sie 2021, 11:42
Zajmuję się: KDR, prace społecznie użyteczne, dożywnianie

Napisano: 10 paź 2022, 14:01

Dziękuję, a jeżeli nie wycofie (osoba jest niechętna do jakiejkolwiek współpracy) wniosku oraz nie złoży wniosku o karty dla wszystkich, to mam obowiązek informować gminę w której karty zostały wydane, że zmienił adres zamieszkania?
MKDR
Praktykant
Od: 18 sty 2022, 12:21

Napisano: 11 paź 2022, 7:58

ja bym poinformowała, skoro nie chce współpracować. może pobiera jakieś inne świadczenia nie w tej gminie co trzeba. nie można sobie tak lecieć w kulki :)
ja już miałam takie współprace międzygminne, wraz z unieważnianiem kart... było gorąco, ale zasadnie :P
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x