Klientka złożyła wniosek w celu zmiany swojego nazwiska oraz przedłużenia terminu ważności karty dwójce dzieci, ze względu na to, że się uczą dalej, karta trzeciego dziecka jest już nieważna ze względu na niespełniające warunki nie zostaje przedłużona. Unieważniłam karty wydane wcześniej. Przy weryfikacji wniosku wyskakuje mi pełno błędów i ostrzeżeń :
dla wnioskodawcy :
Znaleziono wnioskodawcę Osoba o numerze PESEL jest zarejestrowana w systemie i przypisana do
Ostrzeżenie przyznano już Kartę o numerze , wydaną w gminie , data wydania karty . Osoba podana na wniosku ma taki sam numer PESEL, ale inne nazwisko/imię:
Znaleziono osobę Osoba jest zarejestrowana w systemie i przypisana do rodziny w .
dla dziecka które nie spełnia warunków:
Błąd biznesowy pozycji wniosku Rolę osoby w rodzinie: DZIECKO_NIESPELNIAJACE można wprowadzić wyłącznie dla wniosków z zaznaczonym polem: Wniosek dla rodziców lub małżonków rodziców, którzy kiedykolwiek mieli na utrzymaniu łącznie co najmniej troje dzieci bez względu na ich wiek
dla dziecka, które miało wydaną kartę ale w 2020 roku straciła ważność: dziecko się uczy i ma 22 lata
Błąd biznesowy pozycji wniosku Osoba nie została znaleziona. Dla takiej osoby należy wprowadzić wniosek dla nowej rodziny, jako uzupełnienie rodziny lub jako nowego członka rodziny.
Błąd biznesowy pozycji wniosku Osoba nie miała wydanej Karty Dużej Rodziny. Dla takiej osoby należy wprowadzić wniosek dla nowej rodziny, jako uzupełnienie rodziny lub jako nowego członka rodziny.
dla dziecka, które ma mieć przedłużoną kartę
Ostrzeżenie Osobie przyznano już Kartę o numerze, wydaną w gminie , data wydania karty . Osoba podana na wniosku ma taki sam numer PESEL, ale inne nazwisko/imię:
Znaleziono osobę Osoba jest zarejestrowana w systemie i przypisana do rodziny w gminie.
Ps. Jestem nowa w KDR i nie wiem jak mam do tego podejść. Błagam pomóżcie ;C