KDR - przedłużone orzeczenie o niepełnosprawności.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DO/RV/KDR
- Kontakt:
KDR - przedłużone orzeczenie o niepełnosprawności.
Przyszła osoba której kończy się ważność KDR 30 kwietnia 2024, na ten dzień kończy mu się ważność orzeczenia. Zgodnie z ustawą z dnia 19 grudnia 2023 r. o szczególnych rozwiązaniach służących zachowaniu ważności niektórych orzeczeń o niepełnosprawności oraz orzeczeń o stopniu niepełnosprawności, ma z automatu orzeczenie przedłużone do 30 września 2024. Czy wystarczy mi ta informacja aby mógł wnioskować o nową kartę, czy jednak musi się zgłosić do odpowiedniej instytucji o odpowiednie zaświadczenie?
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: KDR - przedłużone orzeczenie o niepełnosprawności.
Jak dla mnie, na nowy wniosek można przyznać do 30 września. Tylko wiadomo, zanim otrzyma kartę plastikową to będzie pewnie czerwiec i zaraz będzie trzeba składać kolejny.
Skoro świadczenia takie jak zasiłek pielęgnacyjny są przedłużane na mocy tej ustawy, to i KDR powinno to obowiązywać, jak na mój gust
Skoro świadczenia takie jak zasiłek pielęgnacyjny są przedłużane na mocy tej ustawy, to i KDR powinno to obowiązywać, jak na mój gust

Oprócz KDR - przedłużone orzeczenie o niepełnosprawności. - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
wypełnienie wniosku
Nie zamówiona plastikowa KDR
karta dla córki która sie uczy
Czy ktoś pisał decyzję o utracie uprawnień do korzystania z KDR
Utrata prawa do KDR dla małżonka rodzica
Co robić?!
kdr przyznanie
KDR dla studenta
Odbiór przesyłki
KDR dla rodziny zastepczej
KDR a dzieci z pierwszego związku
Nauka w szkole wyższej