KDR za posiadanie 3 dzieci - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 17 wrz 2015, 14:45

Mam pytanie, pewnie jesteście bardziej doświadczeni w tej dziedzinie niż ja i chciałabym się poradzić w sprawie: Oczywiście ustawa jest mi znana i orientuje się ze może ją otrzymać rodzic, który posiada minimum 3 dzieci uprawnionych. Ale ostatnio jedna kobieta bardzo się upiera że jej się należy bo ma 4 dzieci z tym ze dwoje ma już swoje rodziny. Tłumaczyłam jej że samo posiadanie minimum 3 dzieci nie wystarczy, że te dzieci muszą być jeszcze uprawnione, ona upiera się że w innym miejscu w podobnej sytuacji wydali kobiecie kartę, która była w podobnej sytuacji. Karta została wydana rodzicom i pozostałym dzieciom (dwóm). Zaczęłam się zastanawiać czy może źle interpretuje przepisy. Co o tym sądzicie?
Magda KDR

Napisano: 17 wrz 2015, 15:50

Dzwoniłam kiedyś w tej sprawie do MPiPS i Pani mi wyraźnie powiedziała, że jeśli jedno z dzieci nie spełnia warunków, to karta nie należy się całej rodzinie. Przy pierwszym rozpatrywaniu wniosku cała rodzina musi spełniać warunki KDR.

Taka sytuacja może mieć jedynie miejsce gdy jedno z trójki dzieci (spełniając warunki KDR) nie będzie jej po prostu chciało.
froggi

Napisano: 18 wrz 2015, 14:15

Dziękuje pięknie
Magda KDR

Napisano: 22 wrz 2015, 10:04

można jeszcze uczciwie tej pani powiedzieć że ta karta to taki straszny pic na wodę, ściema i służy jedynie danym statystycznym władz o fikcyjnych działaniach na rzecz rodzin wielodzietnych a nie rodzinom...może zrozumie i odpuści sobie
al.a

Napisano: 22 wrz 2015, 10:12

... ściema na którą wydaje się pieniądze na puste konferencje i wypasione gadżety...
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Napisano: 24 wrz 2015, 9:29

Najlepiej to napisz maila do mpips, odpiszą ci, że "nie przysługuja karty ", a ty pokaż go Pani. Jeśli dalej bedzie sie upierać wydaj jej decyzję odmowną.
dorotam

Napisano: 25 wrz 2015, 10:43

Dziękuje za pomoc-bardzo
Magda KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x