kiedy małżonek a kiedy rodzic - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 21 sty 2015, 14:02

jw kiedy zaznacza się we wniosku rodzic a kiedy malżonek?
Patrycjasr

Napisano: 21 sty 2015, 14:17

rodzić - zaznaczam przy ojcu i matce jeżeli to są ich dzieci
małżonek - jeżeli nie jest ojcem lub matka dzieci a mężem/żoną rodzica
zgodnie z art. 4 ust 2 pkt 1 oraz pkt 2
madzia078

Napisano: 21 sty 2015, 14:23

dzieki tak własnie myślałam :)
Patrycjasr

Napisano: 21 sty 2015, 14:49

Tak napisał MKII w innym poście
witam własnie dzwoniłem do PWPW i dostałem informację że za każdym razem zaznaczamy małżonek , Uprawnienie „Małżonek” widoczne jest wyłącznie w sekcji „Rodzic / opiekun 2”. Opcję tę
należy zaznaczyć jeśli wprowadzana do systemu osoba jest rodzicem i jednocześnie jest w
związku małżeńskim z wnioskodawcą;
zgodnie z nową instrukcją która jest w systemie

I tak powinno być w prawidłowo, w Instrukcji jest to dokładnie opisane
froggi

Napisano: 21 sty 2015, 15:07

a ja dostałam na e-maila interpretację z MPIPS za pośrednictwem mojego urzędu wojewódzkiego cytuję: "małżonka zaznacza się wówczas gdy mąż/żona wnioskodawcy nie jest równocześnie rodzicem co najmniej 3 dzieci i ma uprawnienia właśnie dlatego że jest małżonkiem rodzica".
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2015, 16:09

dokładnie tak smao jak froggi dzwoniłem i dostałem interpretacje z PWPW tel wykonany był dziś 21.01.2015 jezeli osoba jest rodzicem i jednocześnie jest w związku małżeńskim z wioskodawcą to zaznaczamy ,,małżonek "
MKII
Praktykant
Od: 31 lip 2014, 11:38
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2015, 16:33

ale wytwórnia papierów wartościowych nie jest od wydawania interpretacji. Ja też tam dzwoniłam i jak naświetliłam problem to odesłano mnie do Ministerstwa. A z Ministerstwa otrzymałam taką interpretację. Jak dla mnie instrukcja jest błędnie w tej kwestii napisana
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2015, 16:36

mkaz pisze:ale wytwórnia papierów wartościowych nie jest od wydawania interpretacji. Ja też tam dzwoniłam i jak naświetliłam problem to odesłano mnie do Ministerstwa. A z Ministerstwa otrzymałam taką interpretację. Jak dla mnie instrukcja jest błędnie w tej kwestii napisana

Właśnie to wytwórnia nie ma prawa do pisania instrukcji i przygotowania programu bez wytycznych ministerstwa skoro tak jest zapisane w instrukcji to musieli dostać takie wytyczne z ministerstwa...a w ministerstwie sami nei wiedza co odpowiadać nam kazali dać sobie kilka dni aby nam odpowiedzieć na pytania
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 30 mar 2015, 9:13

Witam! mam rodzinę, która będzie składać wniosek o KDR (na razie pobrali wniosek) i sytuacja jest następująca: 3 dzieci, kobieta jest matką 3, jej małżonek 2 z 3, więc zgodnie z powyższym nie będąc ojcem 3 dzieci nie może występować we wniosku jako rodzic? pozdrawiam i proszę o wskazówkę:)dodam, że ojciec 1 z dzieci nie żyje, był pierwszym mężem tej Pani.
socjalka77
Praktykant
Od: 17 maja 2014, 18:56
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x