Bardzo proszę powiedzcie mi ...studentowi wypłacam 80 % czesnego. I teraz tak. Przy rozliczeniu okazuje się że uczęszczał na zajęcia zgodne z planem ale przy sesji egzaminacyjnej egzaminów nie zaliczył i nie zdał. I teraz jak? Nie zwraca środków tych wypłaconych bo uczęszczał na zajęcia? A kolejne 20 % wypłacam bo jest w stanie złożyć zaświadczenie ze uczęszczał czy też skoro nie zaliczył to nie wypłacam reszty? I czy powinien zwrócić też te 80 % wypłacone?
Ta jedna kwestia jest dla mnie niejasna..
Kiedy zwrot środków w MII
Re: Kiedy zwrot środków w MII
Nawet jeśli nie zaliczył, ale uczęszczał, to wypłacamy 20%. Tak ja to rozumiem
Tylko nie wiem, czy taki "niezdany"
student ma nam donieść później zaświadczenie, że zdał? Chyba nie...

Tylko nie wiem, czy taki "niezdany"

Gdzieś w tych odpowiedziach PFRONu było że nie ma potrzeby donoszenia w takim przypadku zaświadczenia o zaliczeniu, chyba że powytwarza już 3 raz semestr. Czyli widzę tak samo rozumiem te zapisy. Wystarczy że chodził aby mu te środki w 100% wypłacić. Kara będzie taka że na powtórkę tego semestru już kasy nie dostanie.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
student nie ma konieczności dostarczenia nam że zdał egzaminy/zaliczył sesję, chyba że jest to 3 semestr - jak jak napisała anaaPCPR-T pisze:Nawet jeśli nie zaliczył, ale uczęszczał, to wypłacamy 20%. Tak ja to rozumiem![]()
Tylko nie wiem, czy taki "niezdany"student ma nam donieść później zaświadczenie, że zdał? Chyba nie...
Oprócz Kiedy zwrot środków w MII - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
ewaluacja programu
wypłata środków na Moduł I
AS - umowa - adres zamieszkania
refundacja AS MI A2
stypendium dls os. niepełno. Moduł II
MII zwiększenie dodatku
AS A2
numer telefonu do p. Poręby
AS MOD II wydłużony termin
Moduł II
ZAPYTANIE M II