Obszar D

ODPOWIEDZ
ewaaa

Obszar D

Post autor: ewaaa »

Witam
dziś otrzymałam informacje odnośnie II transzy środków na Aktywny i w ramach wydatków bieżących jest to 100 % środków, które zapotrzebowałam i teraz wracając do tych wniosków mam wątpliwości co umowy w ramach Obszaru D. Sytuacja wygląda następująco wniosek został złożony już w czerwcu więc zgodnie z zapisami istnieje możliwość refundacji kosztów do 180 dni przed dniem złożenia wniosku czyli w tym wypadku mogę zrefundować od stycznia i co za tym idzie również do grudnia bo wiadomo że po złożeniu wniosku i oczekiwaniu na środki wnioskodawca ponosił dalsze koszty. Czy w takim razie jeśli umowę podpiszę dopiero w grudniu i wnioskodawca poniesie już koszty za ten miesiąc możemy mówić w pełni o refundacji za okres od 01.01.do 30.12.2016 ?
PCPRz

Re: Obszar D

Post autor: PCPRz »

Przepraszam za głupie pytanie, ale gdzie piszesz, że jest to refundacja, a nie dofinansowanie?
Ja wszędzie w umowach piszę o dofinansowaniach "przedmiotem umowy jest dofinansowanie", "przyznano dofinansowane" itp. Czy to oznacza, że w przypadku obszaru D (bo też wnioskodawcy opłacają sobie wcześniej to wszystko) i w przypadku kilku miesięcy przy Module II powinnam w umowie pisać o refundacji? Sorka, ze pytam, ale nie mam możliwości uzyskać takich odpowiedzi od prawnika....
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

do ewaaa - oczywiście, że tak

do PCPRz - jeśli masz refundacje np w C2 czy w D, to w umowie powinieneś pisać refundacja, a tam gdzie robisz dofinansowanie - dofinansowanie, logiczne
ewaaa

Post autor: ewaaa »

PCPRz pisze:Przepraszam za głupie pytanie, ale gdzie piszesz, że jest to refundacja, a nie dofinansowanie?
Ja wszędzie w umowach piszę o dofinansowaniach "przedmiotem umowy jest dofinansowanie", "przyznano dofinansowane" itp. Czy to oznacza, że w przypadku obszaru D (bo też wnioskodawcy opłacają sobie wcześniej to wszystko) i w przypadku kilku miesięcy przy Module II powinnam w umowie pisać o refundacji? Sorka, ze pytam, ale nie mam możliwości uzyskać takich odpowiedzi od prawnika....
Tak jak napisał Tomasz ja wpisuję refundację jeśli koszt został poniesiony przed podpisaniem umowy
Gość

Post autor: Gość »

Tomasz1981 pisze:do ewaaa - oczywiście, że tak

do PCPRz - jeśli masz refundacje np w C2 czy w D, to w umowie powinieneś pisać refundacja, a tam gdzie robisz dofinansowanie - dofinansowanie, logiczne
Dziękuje ;-)
ODPOWIEDZ