Kierowanie do domu niepublicznego przez OPS lub MOPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 15 gru 2010, 1:19

Klaudio, Klaudio - przecież Agnieszka (i ja także) pytała o umieszczanie w Domu niepublicznym, a niepubliczny dom to nie to samo co zakład prowadzący działalność gospodarczą na podst. art. 67 (swoją drogą, jak się to ma do równego traktowania podmiotów jeżeli ustawowo faworyzuje się określone jednostki nawet gdyby miały być droższe i gorzej prowadzone? to tak teoretycznie).

Jeszcze jedno - rejestr domów pomocy społecznej (zarówno tych działających na zlecenia jak i bez zlecenia) oraz rejestr placówek prowadzących działalność gospodarczą w zakresie zapewnienia całodobowej opieki (art. 67) - to w urzędach wojew. są dwa odrębne rejestry (oczywiście jeśli w wojew. występują takie placówki, tak jest np w Szczecinie
https://www.szczecin.uw.gov.pl/URZAD/WYD ... wieku.aspx

... ale Ty jesteś drażliwa! przecież prosiłem...
~lotsy

Napisano: 15 gru 2010, 13:17

Lotsy...
Agnieszka pytała i odpowidziałam, że do niepublicznego można kierować. Inna sprawa, że nikt nie mówi, że ustawa jest sprawiedliwa...

no i wiesz... święta idą, trzeba powymyslać i kupić prezenty, przygotować tonę potraw na wigilię, do tego koniec roku w pracy, pełno roboty, to może jestem drażliwa :-D pozdrawiam, fajnie się z Tobą pisze hehehe ;-)
~klaudia

Napisano: 15 gru 2010, 13:41

dzięki i nawzajem ;))
~lotsy

Napisano: 15 gru 2010, 14:50

:-D
~klaudia

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x