Kierowanie do ŚDS

Wybrane tematy:
ŚDS a wywiady środowiskowe po 15.11.2021 JAK LICZYĆ FREKWENCJĘ W KLUBIE SENIORA Obok Lasu - dom opieki dla osób starszych Czy mogę skierowac do ŚDS klub seniora - czy może tam być oddelegowany pracownik socjalny OPS? ŚDS- likwidacja odpłatności a waloryzacja
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Kierowanie do ŚDS

Post autor: ~Kasia »

a ma ktoś podstawę prawną do dec. skierowującej?
Kasia
~Asia

Post autor: ~Asia »

Kto wydaje decyzję kierującą. Mam uczestników z kilku gmin i teraz mam probk=lem kto powiniem wydać decyzje czy każdy kierownik z którego terenu są ludzie.
~do Asi

Post autor: ~do Asi »

kiedyś tak było, że decyzje wydawał każdy kierownik, z którego byli ludzie, teraz jeżeli powiatowy ŚDS to PCPR na terenie którego jest ŚDS, jeżeli gminny to OPS na terenie którego jest ŚDS, ale żeby wydać decyzje dla osób z innych gmin to musi być uchwała i porozumienia pomiędzy wójtami
~Andrzej

Post autor: ~Andrzej »

a moze ma ktos wzor decyzji klierujacej do śds
~Tomek

Post autor: ~Tomek »

Czy do śds mogą być skierowane dzieci do 16 roku życia?
~Zofia

Post autor: ~Zofia »

u nas przyjmuje się po 16 roku życia
~Marek

Post autor: ~Marek »

Dzieci poniżej 16 roku mają jeszcze obowiązek szkolny, który trwa do ukończenia gimnazjum lub 18 roku życia (zależy co szybciej).
~ewela

Post autor: ~ewela »

Czy do Śds może zostać skierowana osoba niepełnoletnia, mam taki wniosek osoba ta w miesiącu wrześniu br kończy dopiero 18 lat. Czy tylko o takie skierowanie może ubiegać się osoba tylko dorosła, pełnoletnia.
~Zofia

Post autor: ~Zofia »

a nie macie zapisane, od którego roku życia przyjmujecie?
u nas od 16, ale nie zdarzyło się aby osoba w tym wieku do nas przyszła, mamy tylko pełnoletnich uczestników
~socjalna LUB

Post autor: ~socjalna LUB »

u nas też są tylko osoby dorosłe.
ODPOWIEDZ