kierowanie do SDS
kierowanie do SDS
kto wydaje decyzje kierującą do ŚDS,jeżeli SDS prowadzi gmina, której osoba wymagająca skierowania nie jest mieszkańcem ????
Re: kierowanie do SDS
na moim terenie znajdują się - są dwa ŚDS-y, jeden prowadzony przez powiat, drugi przez gminę, do tego prowadzonego przez powiat decyzję wydaje PCPR, do tego prowadzonego przez gminę decyzję wydaje nasz OPS
chyba się nie rozumiemy, zgodnie z nowymi przepisami (art. 51b ust. 5) decyzję kierującą do śds wydaje właściwy organ prowadzący lub zlecający prowadzenie ośrodka wsparcia (czyli np. MOPS) na terenie którego znajduje się ten ośrodek wsparcia
źle, u mnie na moim terenie są dwa ŚDS-y, ale jeden prowadzony przez powiat, drugi przez gminę, to co ja mam wydawać decyzje do jednego i do drugiego, tak rozumiesz art. 51 b ust, 5 he he
no to macie idealną sytuację, to oczywiste, że PCPR wydaje dla swoich a MOPS dla swoich. Ta dyskusja bardziej dotyczy śds, które są prowadzone przez gminę, a ośrodek jest o zasięgu powiatowym i korzystają z niego osoby nie będące mieszkańcami danej gminy
Oprócz kierowanie do SDS - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
zakres obowiązków pracownika socjalnego w śds
Zachowania agresywne uczestników
wydzielanie ze struktur OPS-ów
PRACOWNIK SOCJALNY ŚDS
kontrakty
par. 7 ust. 9 rozporządzenia
porozumienia i uchwały
posiłki w śds
klubowicz a wolontariat w śds
odpłatność za śds
ŚDS o OPS
TErapia zajeciowa w swietle nowego rozporzadzenia
Parcownia terapii -pracownik na pół etatu?
śds KNURÓW
podstawa do decyzji
rozporządzenie w sprawie ŚDS