kierowanie do SDS

Wybrane tematy:
ŚDS a wywiady środowiskowe po 15.11.2021 JAK LICZYĆ FREKWENCJĘ W KLUBIE SENIORA Obok Lasu - dom opieki dla osób starszych Czy mogę skierowac do ŚDS klub seniora - czy może tam być oddelegowany pracownik socjalny OPS? ŚDS- likwidacja odpłatności a waloryzacja
~OLA

kierowanie do SDS

Post autor: ~OLA »

kto wydaje decyzje kierującą do ŚDS,jeżeli SDS prowadzi gmina, której osoba wymagająca skierowania nie jest mieszkańcem ????
~róża

Re: kierowanie do SDS

Post autor: ~róża »

GOPS - na terenie którego znajduje się ośrodek.
~ufo

Post autor: ~ufo »

źle
~ufo

na moim terenie znajdują się - są dwa ŚDS-y, jeden prowadzony przez powiat, drugi przez gminę, do tego prowadzonego przez powiat decyzję wydaje PCPR, do tego prowadzonego przez gminę decyzję wydaje nasz OPS
~~Ella

Post autor: ~~Ella »

Oczywiście, że skierowanie do śds wydaje ten, kto go prowadzi.
~alicja

Post autor: ~alicja »

dokładnie tak jak róża
~ufo

alicja

źle
~alicja

chyba się nie rozumiemy, zgodnie z nowymi przepisami (art. 51b ust. 5) decyzję kierującą do śds wydaje właściwy organ prowadzący lub zlecający prowadzenie ośrodka wsparcia (czyli np. MOPS) na terenie którego znajduje się ten ośrodek wsparcia
~ufo

źle, u mnie na moim terenie są dwa ŚDS-y, ale jeden prowadzony przez powiat, drugi przez gminę, to co ja mam wydawać decyzje do jednego i do drugiego, tak rozumiesz art. 51 b ust, 5 he he
~alicja

no to macie idealną sytuację, to oczywiste, że PCPR wydaje dla swoich a MOPS dla swoich. Ta dyskusja bardziej dotyczy śds, które są prowadzone przez gminę, a ośrodek jest o zasięgu powiatowym i korzystają z niego osoby nie będące mieszkańcami danej gminy
ODPOWIEDZ