Kierownicy ŚDS
Kierownicy ŚDS
Czy kierownicy SDS muszą mieć zrobioną organizację pomocą społeczną? Myślę, że według projektu ustawy z czerwca 2007 wystarczy wyższe i staż. Co wy na to? Jak jest u Was?
Re: Kierownicy ŚDS
Zgodnie z art. 122 ust. 1 ustawy o pomocy społecznej, kierownicy muszą posiadać specjalizację z zakresu organizacji pomocy społecznej.
art. 122 ust. 1 ustawy o pomocy społecznej mówi:
\"Osoby kierujące jednostkami organizacyjnymi pomocy społecznej są obowiązane posiadać co najmniej 3-letni staż pracy w pomocy społecznej oraz specjalizację z zakresu organizacji pomocy społecznej\".
Pozdraswiam serdecznie
art. 122 ust. 1 ustawy o pomocy społecznej mówi:
\"Osoby kierujące jednostkami organizacyjnymi pomocy społecznej są obowiązane posiadać co najmniej 3-letni staż pracy w pomocy społecznej oraz specjalizację z zakresu organizacji pomocy społecznej\".
Pozdraswiam serdecznie
Witam!Chciałabym w przyszłości wziąć udział w konkursie na stanowisko dyrektora w OPS.Napiszcie proszę, jak wygląda procedura konkursowa.Dziękuję.Pozdrawiam:)!
witam ja pracowałam w dwóch sds w jednym 5 lat w drugim 3 miesiące. pierwszy wspominam super pod kazdym względem kiero z wykształceniem i doświadczeniem w pracy z psychiczie chorymi dużo nas uczyła .drugi to porażka kierownicza została osoba która nie przepracowała w pomocy społecznej nawet 1 dnia bez doświadczenia i odpowiednich kwalifikacji a mimo to wygrała konkurs na kierownika wyobrażacie to sobie jakie jakie ma pchnięcie?nie kompetentna, stronnicza, fałszywa mało inteligentna, nie potrafi podejmować samodzielnych nawet najprostszych decyzji, zajmuje się tylko plotkowaniem ,lubi donosicieli i ma ich ciągle przy sobie stosuje mobbing w stosunku do dobrych lubianych przez podopiecznych pracowników, pozwalniała ludzi bardziej kompetentnych od niej czując u nich zagrożenie, coś okropnego ja odpadłam jako pierwsza ponieważ mam 5 lat doświadczenia w pracy w sds jako terapeuta zajęciowy i wykształceniem, po mnie poleciało4 osoby i szykuje się na następnych.coś strasznego.podopieczni nie ch chcą przychodzić z powodu fatalnej atmosfery tam panującej, mam nadzieję że w końcu to się jej skończy i spadnie ze stołka tak samo szybko tylko boleśnie jak na niego wskoczyła.pozdrawiam kierowników z plecakami.
Ja mam 10 lat doświadczenia- tacy się trafiają- uwierz można z tym wygrać- i jeszcze jedno trafiłaś z deszczu pod rynnę- po co Ci to było - tzn: zwolnienie z poprzedniej pracy.
maja a dlaczego nie pracujesz w tym pierwszym skoro było tak super?
Oprócz Kierownicy ŚDS - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
Wszystko o ŚDS
ośrodki wsparcia
wolne miejsca
decyzja kierująca i ustaljąca odpłatnosć
odpłatność za usługi opiekuńcze
pomoc
Bardzo pilnie blagam o pomoc !!!!!
Mam 14 lat i spory problem
dopłata do pobytu w DPS
dzieci
Odpłatność za pobyt w ŚDS