KOBIETA WIDNIEJE W DWÓCH SKŁADACH RODZINY - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 03 lis 2017, 14:03

voodoo - niewazne ,ze dzieci nie sa z z nia - ona na nie nie wnioskuje, ale jest w zwiazku malzenskim i jej rodzina to ona, jej maz i dzieci ktore utrzymuje on(maz) i ona (zona)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 03 lis 2017, 14:16

Sąd przyznał opiekę nad dwójką starszych dzieci ojcu
Na pewno żona nie może zrobić tak, że wnioskuje tylko na trzecie dziecko bez dochodu. Dodatkowo- wiemy, że ojciec dzieci nie mieszka w tej samej gminie co żona. Więc jakim cudem dzieci mieszkają jednocześnie w gminie A i w gminie B (bo tak to będzie w systemie widnieć)?

Na ten moment sytuacja chora ale nie z mojej winy tylko tamtych ludzi. Jedyne sensowne wyjście na chwilę obecną to konkubent składa wniosek na jedno dziecko a skład rodziny on, dziecko i matka dziecka.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 03 lis 2017, 14:40

male pisze:Czyli jej wniosek powinien wyglądać tak : ona , mąż i trójka dzieci ? W jego wniosku jest tylko dwójka dzieci. Trzecie chociaż nie jego jest wciąż na niego zapisane.
voodoo - no chyba raczej ten akurat konkubent nie moze, bo to, poki co, nie jego dziecko;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 03 lis 2017, 14:55

No to trzeba wniosek do Sądu o ustalenie ojcostwa.

Też mam taki przypadek, że kobieta rozwiodła się z mężem, ma obecnie konkubenta. Jednakże od rozwodu nie minął rok czy 9 miesięcy i urodziła dziecko konkubenta (w kwitach widnieje, że ojcem jest były mąż).

I teraz tak:
- kobieta ma wyrok rozwodowy i alimenty na dwójkę dzieci (bo wtedy tyle dzieci miała)
- trzecie dziecko nosi nazwisko byłego męża choć podobno ojcem jest konkubent, żadnych kwitów z Sądu nie mam
- czwarte dziecko nosi nazwisko konkubenta.

Oczywiście nie podoba mi się to, że trzecie dziecko ma zagmatwaną sytuację i co nieco już w tej kwestii zrobiłem (ale co to nie napiszę bo jest to naciągane).
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 03 lis 2017, 16:06

Dziękuję za "próbę" ugryzienia tematu. Też mamy różne pomysły ale warto posłuchać innych doświadczonych osób. Jeszcze raz wielkie dzięki za merytoryczne rozkminianie wcale nie łatwego tematu. Pozdrawiam :roll:
male
Referent
Od: 27 mar 2017, 14:55
Zajmuję się: wszystkim

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x