KOBIETA WIDNIEJE W DWÓCH SKŁADACH RODZINY
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: KOBIETA WIDNIEJE W DWÓCH SKŁADACH RODZINY
voodoo - niewazne ,ze dzieci nie sa z z nia - ona na nie nie wnioskuje, ale jest w zwiazku malzenskim i jej rodzina to ona, jej maz i dzieci ktore utrzymuje on(maz) i ona (zona)
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Na pewno żona nie może zrobić tak, że wnioskuje tylko na trzecie dziecko bez dochodu. Dodatkowo- wiemy, że ojciec dzieci nie mieszka w tej samej gminie co żona. Więc jakim cudem dzieci mieszkają jednocześnie w gminie A i w gminie B (bo tak to będzie w systemie widnieć)?Sąd przyznał opiekę nad dwójką starszych dzieci ojcu
Na ten moment sytuacja chora ale nie z mojej winy tylko tamtych ludzi. Jedyne sensowne wyjście na chwilę obecną to konkubent składa wniosek na jedno dziecko a skład rodziny on, dziecko i matka dziecka.
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
voodoo - no chyba raczej ten akurat konkubent nie moze, bo to, poki co, nie jego dziecko;-)male pisze:Czyli jej wniosek powinien wyglądać tak : ona , mąż i trójka dzieci ? W jego wniosku jest tylko dwójka dzieci. Trzecie chociaż nie jego jest wciąż na niego zapisane.
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
No to trzeba wniosek do Sądu o ustalenie ojcostwa.
Też mam taki przypadek, że kobieta rozwiodła się z mężem, ma obecnie konkubenta. Jednakże od rozwodu nie minął rok czy 9 miesięcy i urodziła dziecko konkubenta (w kwitach widnieje, że ojcem jest były mąż).
I teraz tak:
- kobieta ma wyrok rozwodowy i alimenty na dwójkę dzieci (bo wtedy tyle dzieci miała)
- trzecie dziecko nosi nazwisko byłego męża choć podobno ojcem jest konkubent, żadnych kwitów z Sądu nie mam
- czwarte dziecko nosi nazwisko konkubenta.
Oczywiście nie podoba mi się to, że trzecie dziecko ma zagmatwaną sytuację i co nieco już w tej kwestii zrobiłem (ale co to nie napiszę bo jest to naciągane).
Też mam taki przypadek, że kobieta rozwiodła się z mężem, ma obecnie konkubenta. Jednakże od rozwodu nie minął rok czy 9 miesięcy i urodziła dziecko konkubenta (w kwitach widnieje, że ojcem jest były mąż).
I teraz tak:
- kobieta ma wyrok rozwodowy i alimenty na dwójkę dzieci (bo wtedy tyle dzieci miała)
- trzecie dziecko nosi nazwisko byłego męża choć podobno ojcem jest konkubent, żadnych kwitów z Sądu nie mam
- czwarte dziecko nosi nazwisko konkubenta.
Oczywiście nie podoba mi się to, że trzecie dziecko ma zagmatwaną sytuację i co nieco już w tej kwestii zrobiłem (ale co to nie napiszę bo jest to naciągane).
-
- Referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Dziękuję za "próbę" ugryzienia tematu. Też mamy różne pomysły ale warto posłuchać innych doświadczonych osób. Jeszcze raz wielkie dzięki za merytoryczne rozkminianie wcale nie łatwego tematu. Pozdrawiam 

Oprócz KOBIETA WIDNIEJE W DWÓCH SKŁADACH RODZINY - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Sprawowanie opieki - świadczenie wychowawcze
drugi wniosek tej samej osoby na to samo dziecko
Pytanko mam:Ojciec w Nowej Zelandii
uzysk w roku bazowym swiadczenie rodzicielskie
Ustalenie dochodu dzierżawcy ziemi
Pytanie do art. 21.1. -wypłaty świadczenia wychowawczego
współpracująca - otrzymuje macierzyński
czy utracać dochód z 2016 r. i doliczać uzyskany
Nowy wzór sprawozdań miesięcznych z 500+ od października 17r
Urlop wychowawczy udzielony do grudnia, do kiedy przyznać 50
Brak rozliczenia z US - jak to rozwiązać
dziecko w dwóch składach rodziny