Kobieta złożyła wniosek o ZP u nas i w gminie w której jest zameldowana (wniosek na to samo dziecko).
Tamta gmina już wydała decyzję.
Mam odmówić wszczęcia postępowania czy postępowanie umorzyć?
No to tak nie bardzo poprawnie, bo świadczeń nie przyznaje się ze względu na miejsce zameldowania tylko miejsce zamieszkania. Powinni przekazać wniosek do rozpatrzenia Tobie zgodnie z właściwością i nie wydawać żadnej decyzji merytorycznej.Ala08 pisze:Odpisali, że u nich też złożyła i że rozpatrzą pozytywnie.
tamta gmina majac informacje,ze kobieta ubiega sie o swiadczenia rowniez w innej gminie podajac inny adres zamieszkania powinna tak samo jak i ty wezwac babe do zlozenia oswiadczenia pod rygorem odpowiedzialnosci karnej co do jej miejsca zamieszkania i w wezwaniu pouczyc ja co to jest miejsce zamieszkania i ze wedlug prawa mozna miec tylko jedno miejsce zamieszkania...po ustaleniu tego dopiero mozna myslec co dalej:)Ala08 pisze:Wiem, że złożyła w gminie gdzie jest zameldowana bo wystąpiłam z wnioskiem o udostępnienie danych osobowych. Odpisali, że u nich też złożyła i że rozpatrzą pozytywnie.
Chyba nie mogę zrobić odmowy. Raczej to umorzenie. Co za kobieta, takiego tupetu nie widziałam...