Kobieta złożyła dwa wnioski....w dwóch gminach - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 12 sie 2014, 11:41

Kobieta złożyła wniosek o ZP u nas i w gminie w której jest zameldowana (wniosek na to samo dziecko).
Tamta gmina już wydała decyzję.
Mam odmówić wszczęcia postępowania czy postępowanie umorzyć?
Ala08

Napisano: 12 sie 2014, 11:52

Ktoś podpowie? Wydaje mi się, że powinnam umorzyć postępowanie ale pewności nie mam
Ala08

Napisano: 12 sie 2014, 11:55

a to nie jest przypadkiem chytra baba z Radomia? :lol:

a skąd wiesz, że złożyła w innej gminie? rozumiem, ze masz oficjalne potwierdzenie, hmmm a może odmówić przyzania zasiłku w ziązku z pobieraniem w innej gminie?
nika411
Praktykant
Od: 07 kwie 2014, 12:44
Zajmuję się:

Napisano: 12 sie 2014, 12:01

Wiem, że złożyła w gminie gdzie jest zameldowana bo wystąpiłam z wnioskiem o udostępnienie danych osobowych. Odpisali, że u nich też złożyła i że rozpatrzą pozytywnie.
Chyba nie mogę zrobić odmowy. Raczej to umorzenie. Co za kobieta, takiego tupetu nie widziałam...
Ala08

Napisano: 12 sie 2014, 12:18

Ala08 pisze:Odpisali, że u nich też złożyła i że rozpatrzą pozytywnie.
No to tak nie bardzo poprawnie, bo świadczeń nie przyznaje się ze względu na miejsce zameldowania tylko miejsce zamieszkania. Powinni przekazać wniosek do rozpatrzenia Tobie zgodnie z właściwością i nie wydawać żadnej decyzji merytorycznej.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 12 sie 2014, 12:24

Wiem, ale ona podała adres zameldowania jako zamieszkania i uparła się że mieszka i już. Wiemy, że tam nie mieszka no ale co zrobić?
Ala08

Napisano: 12 sie 2014, 12:54

donieść do prokuratury. wyłudzenie świadczeń
madzia11

Napisano: 12 sie 2014, 13:00

Ala08 pisze:Wiem, że złożyła w gminie gdzie jest zameldowana bo wystąpiłam z wnioskiem o udostępnienie danych osobowych. Odpisali, że u nich też złożyła i że rozpatrzą pozytywnie.
Chyba nie mogę zrobić odmowy. Raczej to umorzenie. Co za kobieta, takiego tupetu nie widziałam...
tamta gmina majac informacje,ze kobieta ubiega sie o swiadczenia rowniez w innej gminie podajac inny adres zamieszkania powinna tak samo jak i ty wezwac babe do zlozenia oswiadczenia pod rygorem odpowiedzialnosci karnej co do jej miejsca zamieszkania i w wezwaniu pouczyc ja co to jest miejsce zamieszkania i ze wedlug prawa mozna miec tylko jedno miejsce zamieszkania...po ustaleniu tego dopiero mozna myslec co dalej:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 12 sie 2014, 13:05

Dobrze, ja to wszystko wiem. Tamta gmina wypłaci i tyle, przyjęli to co im podała na wnioski i nie wnikają. Ja z kolei mam wniosek i moje pytanie:
umorzyć postępowanie czy odmówić wszczęcia?
Ala08

Napisano: 12 sie 2014, 13:11

ja bym jednak pokusiła się o ustalenie gdzie pani zamieszkuje, tamta gmina wiedząc że ubiega się u Ciebie nie powinna wydawać decyzji przed ustaleniem właściwego miejsca zamieszkania.
ewitak

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x