Czy dobrze rozumiem ?
Orzeczenie kończy się np. 31-10-2024 roku. Wniosek w PCPR złożony do końca 31-10-2024 roku. Przychodzi do nas z zaświadczeniem, że złożył to przedłużamy na 6 miesięcy tj. 30-04-2025 roku chyba, że wcześniej dostanie nowe. ?
Ale jeśli nie zgłosi nam w październiku, że złożył wniosek na ponowną komisje i nie przedstawi zaświadczenia że to zrobił, to przecież nie możemy nic przedłużyć, a w listopadzie już nie będzie co przedłużać bo decyzja wygaśnie. Czyli nowy wniosek? A jeśli nie przyjdzie w listopadzie tylko w grudniu z zaświadczeniem ze złożył na ponowną komisję, przyznajemy od grudnia, a potem przyniesie nowe orzeczenie i robi się bałagan bo rozpatrujemy od daty złożenia wniosku na komisje?referent444 pisze:Czy dobrze rozumiem ?
Orzeczenie kończy się np. 31-10-2024 roku. Wniosek w PCPR złożony do końca 31-10-2024 roku. Przychodzi do nas z zaświadczeniem, że złożył to przedłużamy na 6 miesięcy tj. 30-04-2025 roku chyba, że wcześniej dostanie nowe. ?
Mogłabym prosić u wzór takiej decyzji?Kasiagrodz111 pisze: ↑25 lip 2024, 11:50ale czy normalnie przedłużymy tym którym orzeczenia kończą się końcem lipca, sierpnia ?Z ustawy o szczególnych rozwiązaniach bo ja wczoraj przedłuzyłam tym co mają do końca lipca na dwa miesiące bo potem ide na urlop
jak tak będzie i damy radę to wtedy pozmieniamy... ale u mnie się od sierpnia jakaś straszna epidemia depresji szykuje
na nas te nakazy szczególnego wrażenia do tej pory nie robiły i to się raczej nie zmieni, póki jest obecna władzaPewnie nakażą zmieniać decyzję z urzędu