wwz słuszna uwaga ..dobro człowieka a więc ochrona jego życia i zdrowia jest najważniejsza..
pamiętajmy zatem o tym przy realizacji ustawy o Pomocy Społecznej a tym bardziej przy realizacji zadań z Ustawy o wsparciu rodziny i pieczy zastępczej - preambuła stanowi o dobru dziecka i rodziny WIELKIMI LITERAMI...i za każdą pomyłkę będą nas rozliczać.
Nie radzę zatem iść drogą wzajemnej zawiści i oskarżania
\" kij ma zawsze dwa końce \"
Emilka, nie mam zamiaru z Tobą polemizować. Wypowiedziałam się na dany temat tak jak to widzę i odczuwam na własnej \"skórze\". Nie ma w tym żadnej zawiści tylko bolesna prawda. Chciałoby się w tym momencie krzyknąć \"Król nagi\". I to wszystko z mojej strony w tym temacie.
z mojej strony również ...
podobnie jak TY i większość tu - wypowiedziałam się tak jak JA to widzę - i tak powinno być to uznane , po co więc
perd..lenie
a może wstrzymacie się od ferowania wyroków do czasu konkretnych wyników postepowań wyjaśniających? nie zachowujcie się jak dziennikarze, wietrzący wszędzie sensacje, byle temat dobrze się sprzedał.
swoje refleksje w tej sprawie (nie tylko swoje ale także koleżanek) prześlę i do mpips i do naszego (?) uw, tekst celowo w takiej formie zamieściłem na ops.pl żeby poznać stanowisko innych, stanowisko merytoryczne (ale nie komentarze w rodzaju \"Anka jest gupia\"), niewykluczone że gdybym to wrzucił na główną stronę (w bardziej cywilizowanej formie) byłby lepszy efekt ale nie chciałem zawracać głowy Andrzejowi