kolejność alimentacyjna - rozstrzygnięcie SKO - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 01 cze 2015, 9:55

anikaśr pisze:Makulaturą to jest to orzeczenie sądu. Odkąd istnieje szo żadnej kolejności alimentacji nie stosuje bo nic na ten temat nie ma w art. 16a. Tyle w tym temacie mam do powiedzenia. I nie zamierzam co chwila wymyslac kolejnych powodów, których nie ma wskazanych w ustawie o śr, do odmowy przyznania komuś swiadczeń rodzinnych licząc na to że to może uchowa sie w odowłaniu i jakis sąd potwierdzi takie wymysły, bo tyle bzdur co sie juz naczytałam w wykonaniu sko i wsa przez ostatnie 11 lat to juz zliczyc ciężko.
Ale oczywiście kazdy robi jak chce.
racja, od początku też nie stosowałam kolejności alim. regulacja dotycząca kolejności alimentacji zawarta jest jedynie w art. 17 ust. 1a ustawy o świadczeniach rodzinnych i dotyczy tylko i wyłącznie ustalania prawa do świadczenia pielęgnacyjnego.
Ważne jest tylko czy ta opieka jest sprawowana i tam gdzie jej nie ma jest odmowa
Kati@

Napisano: 01 cze 2015, 14:02

Gość pisze:Czy mogłabyś wrzucić swoje uzasadnienie w związku z przekroczeniem dochodu na SZO, mam taka samą sytację i nie moge się zebrać co do tej decyzji a Twoja jest utrzymana przez SKO - to jest ok, z góry bardzo dziękuję.
czy jeszcze chcesz ... bo dopiero wróciłam ? ;)
madzix
Podinspektor
Od: 08 gru 2014, 13:14
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x