kolejność wpinania dokumentów w teczkach - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 24 sie 2016, 12:36

1) składa mi wniosek bez zaświadczenia o bezskuteczności.
2) występuje do komornika o zaświadczenie
3) komornik mi przysyła i mogę wprowadzać wniosek i wydać decyzję.

Jak wpinamy do teczki?
Wniosek bez tego zaświadczenia, później pismo do komornika, później zaświadczenie, a następnie decyzję??

Jak to robicie u siebie??
Głównie mi chodzi, gdzie wpinacie pismo do komornika z prośbą o te zaświadczenia
KM772

Napisano: 24 sie 2016, 13:04

Wypowie się ktoś??
KM772

Napisano: 24 sie 2016, 13:08

nie chce byc niegrzeczna ale ręce opadają na takie pytania :o
Żadne przepisy nie regulują kolejności układania dokumentów każdy układa tak aby dla niego było to wygodne i umożliwiało sprawne posługiwanie się aktami
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2016, 7:35

no raczej reguluje, Rozporządzenie , tam jest kolejnośc załączników i akurat zaświadczenie ma nr 4
@@@

Napisano: 25 sie 2016, 7:44

podaj mi pełna nazwę i numer dziennika tego rozporządzenia chętnie się zapoznam.

jedyne co, to kolejność układania dokumentów jest określona ale dla akt osobowych pracowników, tam musi być zachowana kolejność.

A zresztą o czym ja będę tu dyskutować, od 20 lat układam dokumenty miałam dziesiątki kontroli i żadne rozporządzenie w tym temacie nie jest mi potrzebne.

pozdrawiam i zyczę miłego dnia
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2016, 8:06

I po co te nerwy, jeśli uważasz legalna01, że to głupie pytanie, to się nie wypowiadaj. 20 lat pracy nie czyni cię Bogiem w tej dziedzinie. Trochę dystansu, bo dzięki takim osobą jak ty, nie będzie chciało się w ogóle o coś pytać.
Jeśli masz wypalenie zawodowe, to zrób sobie przerwę.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)
KM772

Napisano: 25 sie 2016, 9:11

KM.....zgodnie z twoja wolą nikt się nie wypowiada bo......cóż....
Kotbehemot6

Napisano: 25 sie 2016, 9:16

Dodam....tak troche pokory skoro jesteś nowy/a w tym zawodzie. Trochę pokory do zdecydowanie bardziej doświadczonych. Istnieje pewna kategoria pytań, których nie powinno się zadawać. Takie minimum, które określa stopień kwalifikacji zawodowych i inteligencji. Twoje pytanie jest zwyczajnie żenujące. Pokazuje jak bardzo nic nie wiesz o swojej pracy. Nie wiem jak dostałaś ta pracę ale nie dziwi mnie negatywne opnie o urzędnikach skoro spotykają za biurkiem kogoś tak niedouczonego. A twoja bezczelna odpowiedź jeszcze potwierdza twój brak kwalifikacji.
Ucz się, i słuchaj starszych w zawodzie.
Kotbehemot6

Napisano: 25 sie 2016, 9:19

ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA RODZINY, PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ 1)
z dnia 8 grudnia 2015 r. poz.2229
w sprawie sposobu i trybu postępowania, sposobu ustalania dochodu oraz wzorów wniosku, zaświadczeń
i oświadczeń o ustalenie prawa do świadczenia z funduszu alimentacyjnego

również byłam kontrolowana i jakos nie było zastrzeżen
@@@

Napisano: 25 sie 2016, 9:25

Gwoli wyjaśnienia numer załącznika nie oznacza,że w takiej kolejności dokumenty maja być ułożone w teczce. To jest zwyczajnie i po prostu ..numer załącznika w Rozporządzeniu.
Kotbehemot6

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x