KOLEJNY WNIOSEK-KOLEJNE DZIECKO - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 07 paź 2016, 8:35

Jak wprowadzacie nowy wniosek na nowo narodzone dziecko, to jak zaznaczacie dzieci które mają już przyznane świadczenia? Członek rodziny czy dziecko(wnioskowana pomoc)
PituPitu
Praktykant
Od: 16 wrz 2016, 9:45
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2016, 8:42

Mam taką sytuację, Pani ma przyznane świadczenie na drugie dziecko, bez dochodu, jak teraz wprowadziłam wniosek i jest zaznaczone że każde dziecko to dziecko(wnioskowana pomoc) to automatycznie przyznaje na to drugie dwa razy, a jak zaznaczę że członek rodziny to nie mogę dodać go do planu tej samej decyzji bo wyskakuje że na to dziecko nie jest wnioskowana pomoc (SYGNITY)
PituPitu
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2016, 9:09

ja robię przez zmianę sytuacji życiowej , (np.mam dziecko urodzone 28 wrzesnia) wiec zmiana sytuacji życiowej dodaje dziecko i jak tworzy decyzję to przyznaje świadczenie od dnia urodzenia dziecka nowego a poprzednie świadczenie nalicza od 1 października i jest ok
uppa

Napisano: 07 paź 2016, 9:21

ja zostawiam normalnie jako dziecko własne, potem tylko zanim zatwierdzę decyzje w planie wypłat usuwam te dzieci na które się dubluje świadczenie.
inga1

Napisano: 07 paź 2016, 10:07

Nie rozumiem jak może się dublować świadczenie? U mnie jest tak, że jak się rodzi dziecko albo nawet któs ma przyznane na drugie a teraz chce również na pierwsze to wybieram nowy wniosek, skład rodziny jak poprzednio, z tym że dziecko(wnioskowana pomoc) ustawiam tylko na to dziecko, którego wniosek dotyczy i wszystko jest ok. Świadczenie przyznane jest wtedy tylko i wyłącznie na to "nowe" dziecko.
Piotr12345

Napisano: 07 paź 2016, 10:19

Piotr12345 pisze:Nie rozumiem jak może się dublować świadczenie? U mnie jest tak, że jak się rodzi dziecko albo nawet któs ma przyznane na drugie a teraz chce również na pierwsze to wybieram nowy wniosek, skład rodziny jak poprzednio, z tym że dziecko(wnioskowana pomoc) ustawiam tylko na to dziecko, którego wniosek dotyczy i wszystko jest ok. Świadczenie przyznane jest wtedy tylko i wyłącznie na to "nowe" dziecko.
Racja ;)
inga1

Napisano: 07 paź 2016, 10:31

Jak wprowadzam wniosek o zmianę i zaznaczam że tylko na to drugie, i zaznaczam że te pierwsze które ma już przyznane świadczenie to także dziecko(wnioskowana pomoc) to przyznaje z dniem wniosku np. we wrześniu, a jak zaznaczę że to członek rodziny to wyskakuje mi w świadczeniach uchylonych, i jak chcę dodać z tą datą od kiedy ma świadczenie przyznane np od kwietnia to wyskakuje że na to dziecko nie jest wnioskowana pomoc. Widnieje niby w bieżących świadczeniach. A ja chciała bym mieć wypłatę z jednej decyzji.
PituPitu
Praktykant
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x