kolejny wniosek o podjęcie działań

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
bugmenot
Praktykant
Zajmuję się: PS
Kontakt:

kolejny wniosek o podjęcie działań

Post autor: bugmenot »

Witam,
pogubiłam się już i proszę o podpowiedź :)

jak powinnam postąpić w przypadku otrzymania kolejnego wniosku o podjęcie działań wobec dłużnika. Dotyczy on tej samej wierzycielki (ukończyła 18 lat i składa teraz sama na siebie). Wzywałam dłużnika we wrześniu 2018, ładnie przyszedł na wywiad wszystko ok. Teraz w związku z tym, ze dziecko stalo się pełnoletnie i złozyło samo na siebie wniosek, otrzymałam kolejny wniosek o podjęcie działan. Wezwałam dłużnika - tym razem nie przyszedł na wywiad.

Robie wszczecie do decyzji o uznaniu? (dłuznik jeszcze nie ma decyzji o uznaniu za uchylającego się)
GRAS
Starszy referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Re: kolejny wniosek o podjęcie działań

Post autor: GRAS »

błędem było przyznanie jej swiadczen do ukończenia 18 lat, gdybys przyznała na cały okres świadczeniowy nie miałabys problemu,jak ukończyła 18 lat złozyłaby oświadczenie o sposobie wypłaty ( na siebie czy na matke, ) i spokój do wrzesnia
GRAS
Starszy referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: GRAS »

przepraszam nie doczytałam, że to nie twoja wina
megi14-14
Starszy referent
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
Kontakt:

Post autor: megi14-14 »

Jesli nie przyszedł na wywiad to piszesz do komornika czy wpłacał przez okres 6 msc
ODPOWIEDZ