komornik nie chce udzielić informacji - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 27 lis 2013, 12:44

Wystapiłam do Komornika z wnioskiem o ustalenie miejsca zamieszkania powołując sie na art. 3 ust. 6 ustawy o pomocy osobom upr. do alimentów, komornik prowadzacy postępowanie egz. odpisał , że nie udzieli mi tej inf. bo ciazy nad nim tajemnica słuzbowa, która moze z niego zdjąć tylko prokuratura powołujac sie na art 20 UOKSiO. Zadzwoniłam więc do niego a on mi powiedział że na każde pisma o udzielenie jakiejkolwiek inf. tak odp. bo go obowiazuje tajemnica słuzbowa, ale on mi blokuje działania wobec dłuznika.Co z tym zrobić?
~MKO

Napisano: 27 lis 2013, 13:10

skarga do sądu
~Jagoda

Napisano: 27 lis 2013, 15:19

ja pisałam art. 1086 par 1 kodeksu postęp. cywilnego i jeszcze mi nigdy nie odmówił, zawsze ustala adres
~ 0

Napisano: 27 lis 2013, 15:21

wystąp na podstawie kpc.
Jak odmówi skarga
~Elmer

Napisano: 27 lis 2013, 15:47

we wniosku powołałam się takze na art. 1086 kpc i art 3 naszej ustawy
~MKO

Napisano: 27 lis 2013, 16:02

skarga
~Elmer

Napisano: 27 lis 2013, 16:17

skarga, skarga, skarga... i co dalej? A jak kiedyś zamiast wylewać na chłopinę swoje frustracje i pomyje będziecie chcieli informację lub jakieś sprostowanie do zaświadczenia o bezskuteczności, czy też skuteczności? Jak wam przyśle po niewczasie jakiś rok, że coś się zmieniło? Z ludźmi trzeba żyć w zgodzie, zwłaszcza z naszej pespektywy, bo generalnie to tylko możemy go cmoknąć - o ile się jescze nadstawi.
~west

Napisano: 27 lis 2013, 16:19

na przyjemności trzeba sobie zasłużyć.
Skarga. Jak będę chciał sprostowanie to też skarga będzie.
~Elmer

Napisano: 27 lis 2013, 16:28

:-D
~Jagoda

Napisano: 27 lis 2013, 16:38

Wystąp o nowe zaświadczenie o bezskuteczności egzekucji do dowcipnego komornika. Tam będzie musiał adres wpisać. Ot, żartowniś się znalazł:)
~@kasia

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x