No nie wiem Komornik twierdzi że nie powinnam wypłacać Fa za okres zawieszenia i że to moja wina bo pismo o zawieszeniu odebrałam i nic z tym nie zrobiłam.
miałam taki sam przypadek ze komornik zawiesił postepowanie
w zwiazku z tym wznowiłam postępowanie do decyzji w związku z zaistnieniem nowych okoliczności. po czy napisałam pisemko do komornika o przedstawienie nowego zaś o bezskuteczności. komornik odp że postępowanie jest zawieszone przez co nie może określić czy egzekucja jest skuteczna czy nie. Dlatego też zawiesiłam wznowione postępowanie do czasu uzyskanie zaświadczenia od komornika o bezskuteczności.
Tylko teraz kończy się okres świadczeniowy rozprawa będzie w październiku 2015 r. i czy jak będzie rozstrzygniecie na korzyść strony to będę mogła jej spłacić FA w październiku 2015 należny za okres od stycznia 2015 do września 2015 r. ??????? czy juz stary okres świadczeniowy zamykamy i od października nie ma możliwości spłaty niewypłaconego FA.
gops@ ja miałam taka sama sytuację ale w ustawie jest napisane,że jeżeli wypłata wstrzymanych świadczeń nie nastąpi do końca okresu świadczeniowego to prawo do świadczeń wygasa
tylko że ja nie wstrzymałam wypłaty na podstawie art. 21 ustawy o alimentach
tylko wznowiłam postępowanie a następnie je zwiesiłam do momentu otrzymania stosownych dokumentów