komu wypłacić DM?

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Knapa
Starszy referent
Zajmuję się: Dm
Kontakt:

komu wypłacić DM?

Post autor: Knapa »

Witam, wnioskodawca (wynajmujący od osoby pryw.) złożył prośbę o przelewanie dodatku wraz z ryczałtem na jego konto bankowe, o on rozlicza się już u Właścicielki (starsza osoba). Czy mogę przekazywać DM wnioskodawcy na wskazane konto?
Marek1992
Referent
Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
Kontakt:

Re: komu wypłacić DM?

Post autor: Marek1992 »

Ja tak robię.
Knapa
Starszy referent
Kontakt:

na jakiej podstawie (prośba podpisana przez właś. lokalu + wnioskodawcę)jak zapisujesz w decyzji ?
Marek1992
Referent
Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
Kontakt:

Post autor: Marek1992 »

Robię decyzję zmieniającą.

Powołuję się na art. 155 kpa w sentencji.

w Uzasadnieniu piszę stan faktyczny sprzed zmiany i potem dopisuję że w tym dniu Pani X zgodnie z art .155 kpa wnosi o zmianę decyzji, ta, że x zl przekazać na śmieci na wodę etc.
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Post autor: Maxima »

Knapa pisze: 02 lip 2020, 10:58 Witam, wnioskodawca (wynajmujący od osoby pryw.) złożył prośbę o przelewanie dodatku wraz z ryczałtem na jego konto bankowe, o on rozlicza się już u Właścicielki (starsza osoba). Czy mogę przekazywać DM wnioskodawcy na wskazane konto?
Dodatek przysługuje zarządcy lokalu, więc tylko on może upoważnić do odbioru wnioskodawcę. Jeśli to zrobi, możesz wypłacać przelewem wnioskodawcy razem z ryczałtem na zakup opału.
Marek1992 pisze:Robię decyzję zmieniającą.
W takich sprawach nie zmieniamy decyzji, chyba, że informację o sposobie wypłaty zawarłaś w sentencji (ale nie powinnaś). Informujemy strony pismem o zmianie sposoby wypłaty.
Knapa
Starszy referent
Kontakt:

dziękuję za odp.
ODPOWIEDZ