Witam. Mam Panią, która jest właścicielem mieszkania. Opłaty na fundusz remontowy, eksploatacyjny, śmieci, wodę, ścieki wpłaca do Spółdzielni Mieszkaniowej Lokatorsko-Własnościowej.
Pytanie czy dodatek można wypłacić właścicielce mieszkania czy musi być na konto Spółdzielni?
Przejęłam dodatki po innej osobie i tamten pracownik wypłacał dodatek właścicielce mieszkania, ale ja sie zastanawiam czy prawidłowo skoro wszystkie opłaty idą na spółdzielnie mieszkaniową?
Jak powinno być?
Komu wypłacić dodatek mieszkaniowy?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DW DO
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: Komu wypłacić dodatek mieszkaniowy?
u mnie wniosek potwierdza w takim przypadku spółdzielnia mieszkaniowa i dodatek wypłacam spółdzielni mieszkaniowej...
chyba, że wniosek potwierdzi właściciel mieszkania, przedstawi rachunki opłacone przez wnioskodawcę...poda konto na które ma byc przelany dodatek (zazwyczaj nie chca tego robić) wtedy wypłacasz właścicielowi jako innej osobie uprawnionej do pobierania dodatku...
chyba, że wniosek potwierdzi właściciel mieszkania, przedstawi rachunki opłacone przez wnioskodawcę...poda konto na które ma byc przelany dodatek (zazwyczaj nie chca tego robić) wtedy wypłacasz właścicielowi jako innej osobie uprawnionej do pobierania dodatku...
Oprócz Komu wypłacić dodatek mieszkaniowy? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Wydatek za ścieki
Świadczenie wspierające
Proszę o potwierdzenie ...
dodatki mieszkaniowe
decyzja z emerytury.
ZK a dodatek mieszkaniowy
umowa kompleksowa dostarczenia paliwa gazowego- sposób ogrzewania mieszkania
Wyliczenie dochódu
czy wliczamy?
wydatki za wodę
Skład rodziny
Zgon