KOMUNIKAT MPIPS na stronie i cas - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 34 ]

Napisano: 13 paź 2015, 13:48

+ewa

Napisano: 13 paź 2015, 13:51

zwalili wszystko na pracowników ops. teraz to my mamy informować krusy o wszystkim a co z rolnikami co ich Krus nie wyrzucił co z nimi jak pójdą do Krus i powiedzą, że mają przyznane śp na strych zasadach to co Krus ich wyrejestruje 2 3 lata wstecz?
znaczka

Napisano: 13 paź 2015, 14:08

mogą się wsypać Ci co dostaną teraz szo lub śp, ale co z tymi rolnikami którzy maja przyznane bezterminowo zdo??? mamy ich informować o mozliwości złożenia w KRUS wniosku i my bedziemy składki za nich płacić????
kasia7

Napisano: 13 paź 2015, 14:39

znaczka pisze:zwalili wszystko na pracowników ops.
póki co to tylko propozycja dla dobrej współpracy .. ale co się wkurzyłam to moje .................. ciekawe dlaczego tak się MPiPS poddaje KRUSowi
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 13 paź 2015, 14:41

bo chłop potęgą jest i basta.
Tylko ciekawi mnie kto będzie płacił karne odsetki za nieterminowe opłacenie składek w ZUS. Przecież to będzie wszystko trwało
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 paź 2015, 14:44

Dlatego że KRUS ma "CENTRALĘ" która broni interesów swoich pracowników,
w przeciwieństwie do pracowników "OPIEKI SPOŁECZNEJ"
którym można wszystko wcisnąć i nawet nie pisną.
Sory ale taka jest dzisiaj rzeczywistość !!!
pawel.w

Napisano: 13 paź 2015, 14:53

a ten komunikat to napisany jakos tak po polskiemu zamiast po polsku :D chyba wypocili go z wielkim trudem ;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 13 paź 2015, 14:55

ewalu pisze:
znaczka pisze:zwalili wszystko na pracowników ops.
póki co to tylko propozycja dla dobrej współpracy .. ale co się wkurzyłam to moje .................. ciekawe dlaczego tak się MPiPS poddaje KRUSowi
A z jakiej partii jest Minister Władysław? przecież PSL to największa ku*wa polskiej polityki.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 13 paź 2015, 14:56

wyjaśnijcie mi, bo nie mogę tego zrozumieć. My przecież nie mielismy obowiazku ubezpieczać w ZUS ani informować KRUS że osoba u nas pobiera np. zdo. Napisała u nas oswiadczenie że nie wykonuje pracy w gospodarstwie oraz że jest ubezpieczona w KRUS (więc ma inny tytuł ubezpieczenia) i tyle, dostała zdo, nie mieliśmy w ustawie zapisu że mamy coś z tym zrobić lub opiekun miał się udać do KRUS, ani że obowiazują nas przepisy o ubezpieczeniu społecznym rolników. Ja mam sporo rolników co pobiera zdo i nadal są ubezpieczeniu w KRUS. Co z nimi????? Czy te nowe osoby informujemy że mają obowiazek składać wniosek w KRUS o ubezpieczenie, jeśli rolnik chce sam sobie płacić składki????
kasia7

Napisano: 13 paź 2015, 14:56

prostytutki są potrzebne w społeczeństwie. Nie obrażaj tej profesji!
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 4    [ Posty: 34 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x