komunikat "znaleziono rodzinę" - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 18 lut 2019, 11:30

Wprowadzam wniosek do systemu SI KDR.
wyświetla mi się komunikat:
" Znaleziono rodzinę" a następnie "Nastąpi przekierowanie do ekranu wyboru rodziny"
"We wniosku wystąpiły osoby, które zostały już zarejestrowane w systemie i należą do rodziny/rodzin zaprezentowanych poniżej"
Pani, złożyła wniosek dla rodziców, którzy mieli na utrzymaniu co najmniej 3 dzieci, a dwa lata wcześniej córka sama złożyła na swoje dzieci. Moje pytanie: czy wybieram z tej funkcji tą osobę ? Czy jak ją wybiorę to w aktualnym wniosku nie podbierze mi jej roli jako rodzic (tak jak widnieje przy wyborze jej rodziny) ?
Kasia12
Stażysta
Od: 01 paź 2018, 12:43
Zajmuję się: PS, KDR

Napisano: 18 lut 2019, 12:09

ja w takim wypadku wybieram tylko osobę, a przy wyborze rodziny zaznaczam "nie wybieram". tak kiedyś wyczytałam tu na forum, ale niech ktoś jeszcze się wypowie
madzik1903
Praktykant
Od: 07 cze 2018, 12:09
Zajmuję się: ŚR/KDR

Napisano: 18 lut 2019, 12:11

Osoba tak, rodzina nie
Stokrotka12
Praktykant
Od: 10 sty 2019, 12:51
Zajmuję się: KDR

Napisano: 18 lut 2019, 14:35

przyznam, że nie wiem jak technicznie to zrobić.
Po komunikacie
Rodzina 1
"Wybieram" nie zaznaczam,
później po wymienieniu członków rodziny klikam na nią i zaznaczam wybieram i zatwierdzam ?
Dziękuje za dotychczasowe porady.
Kasia12
Stażysta

Napisano: 18 lut 2019, 14:54

najpierw masz komunikat "nastapi przekierowanie do wyboru osoby"....na samej górze zaznaczasz ptaszkiem i zatwierdź, potem pojawi się kolejny komunikat " nastąpi przekierowanie do wyboru rodziny"....i na samym dole masz "nie wybieram"- zaznaczasz to i zatwierdź... po sprawie.
ola95
Stażysta
Od: 03 lip 2018, 12:33
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 18 lut 2019, 15:02

Kasia12 pisze:Wprowadzam wniosek do systemu SI KDR.
wyświetla mi się komunikat:
" Znaleziono rodzinę" a następnie "Nastąpi przekierowanie do ekranu wyboru rodziny"
"We wniosku wystąpiły osoby, które zostały już zarejestrowane w systemie i należą do rodziny/rodzin zaprezentowanych poniżej"
Pani, złożyła wniosek dla rodziców, którzy mieli na utrzymaniu co najmniej 3 dzieci, a dwa lata wcześniej córka sama złożyła na swoje dzieci. Moje pytanie: czy wybieram z tej funkcji tą osobę ? Czy jak ją wybiorę to w aktualnym wniosku nie podbierze mi jej roli jako rodzic (tak jak widnieje przy wyborze jej rodziny) ?
wybierasz tę osobę z tej rodziny, a potem nie wybierasz tej rodziny bo podłączasz tylko tę osobę do nowej rodziny
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 18 lut 2019, 15:15

Dziękuję za rady.
Będę próbować działać, jak tylko uda mi się zalogować do KDR.
Kasia12
Stażysta

Napisano: 19 lut 2019, 8:26

A ja nadal męczę temat :(
Mam ten wniosek w obsłudze, nie mogę zatwierdzić wyniku rozpatrzenia, bo mnie przekierowuje do wyboru rodziny, nie osoby. Obawiam się, że jak potwierdzę to podłączy mi całą rodzinę i nieźle namieszam. Ktoś coś nowego poradzi ?
Kasia12
Stażysta

Napisano: 19 lut 2019, 9:57

Kasia12 pisze:A ja nadal męczę temat :(
Mam ten wniosek w obsłudze, nie mogę zatwierdzić wyniku rozpatrzenia, bo mnie przekierowuje do wyboru rodziny, nie osoby. Obawiam się, że jak potwierdzę to podłączy mi całą rodzinę i nieźle namieszam. Ktoś coś nowego poradzi ?
No musisz tą rodzine wybrać i że to ta osoba natomiast na samym dole potem dajesz nie wybieram
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 19 lut 2019, 10:12

Kasia12 pisze:A ja nadal męczę temat :(
A może już wybrałaś osobę i dlatego już teraz Cię kieruje od razu do rodziny ?
NowaFA2018
Referent
Od: 14 cze 2018, 16:51
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x