konkurs a awans

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
alanka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

konkurs a awans

Post autor: alanka »

Miał ktoś taki przypadek, ze przenosił pracownika ze stanowiska pomocniczego na urzednicze?
Ogłaszaliście konkurs? I jeśli tak czy była służba przygotowawcza i egzamin?
A jeśli nie czy można przenieść pracownika na stanowisko urzędnicze na 3 miesiące bez konkursu?
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
Error
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: konkurs a awans

Post autor: Error »

Podbijam, jak to wygląda z Waszej perspektywy?
Awatar użytkownika
alanka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

czyli nie tylko ja mam wątpliwości?
to że konkurs to pewne ale co jeśli np. pracownik miał umowę na czas nieokreślony a w ustawie jest że pierwsza umowa na czas określony na 6 miesięcy. Który pracownik się zgodzi?
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
Bella

Post autor: Bella »

Ja niestety miałam taką sytuację. Z pracownika socjalnego z kilkuletnim stażem chciałam przenieść na referenta. Konkurs musi być gdyż przenosimy pracowników tylko w ramach tej samej grupy. Służba może być ale nie musi, gdyż można odstąpić uzasadniając, że pracownik ma doświadczenie w samorządzie i jest zapoznany z przepisami. Natomiast musi być egzamin i przyrzeczenie. Nie da się tego uniknąć.
Error
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Error »

Szkoda, że tego nie idzie przeskoczyć.
Kinia01

Post autor: Kinia01 »

Niestety ale musi być konkurs. Tego niestety nie unikniesz.
Awatar użytkownika
alanka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Bella, i dałaś pierwsza umowę na 6 miesięcy?
Bella

Post autor: Bella »

Masz maks. 6 miesięcy, możesz dać np. na 4 czy 5. A następnie pod koniec powołujesz komisję, przeprowadzasz egzamin i ślubowanie. To wszystko w formie papierowej i wpinasz do akt osobowych. Następnie umowa na czas nieokreślony.
Awatar użytkownika
alanka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

jak zwykle: papier. ;)
Na szczęście póki co temat się urwał.
Dzięki.
ODPOWIEDZ