kontrola a dłużnicy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 15 mar 2015, 11:48

Powiedzcie co może grozic po kontroli jeżeli mam mocno zawalone postępowanie wobec dłużników? Mam ja mieć na początku kwietnia i nie ukrywam że mam wielkiego stracha :cry:
ewelina111

Napisano: 16 mar 2015, 11:12

Co to znaczy, że masz zawalone postępowanie?
w kropce

Napisano: 16 mar 2015, 12:33

Powiedzmy że mam zaczęte a nie podokończane sprawy. Nie mam tez wszystkich tytułów i trochę sie obawiam
ewelina111

Napisano: 16 mar 2015, 12:37

To dokańczaj póki masz czas, musi być wszystko zrobione, ja przejęłam FA gdzie UP i TW nie były robione od 2008 i niestety dyscyplina finansów i oczywiście trzeba zrobić nie ma zmiłuj ;-(
kora79

Napisano: 16 mar 2015, 13:47

Nie tak prosto to zrobić, jak się ma Fundusz w którym nikt Ci nie pomoże do tego jeszcze ŚR i Karte. A ile mogą dołożyć za to? Bo już się nastawiam na poniesienie "ciekawych" konsekwencji
ewelina111

Napisano: 16 mar 2015, 14:12

a ilu masz dłuzników?
legalna 01

Napisano: 16 mar 2015, 14:22

Ponad stu. Ale powiedzcie mi o konsekwencjach, na co się nastawić za niedopełnienie obowiązków??
ewelina111

Napisano: 16 mar 2015, 15:05

Zależy jakie obowiązki.
Czy chodzi Ci o to, że nie wzywałaś ich na wywiad, nie wydawałaś decyzji o uchylaniu, nie pisałaś do prokuratury, nie pisałaś do dłużników zawiadomień? Wydawałaś decyzje z FA i reszta leżała i kwiczała?
Czy np. w związku z brakiem adresu dłużnika nic nie robiłaś, zamiast ustanowić kuratora ds. doręczeń czy szukać go przez komornika.
Ja np. po powrocie z wychowawczego zastałam burdel, kontrola też była ale nie czepiali się mocno. Jedynie terminów.
w kropce

Napisano: 16 mar 2015, 15:19

Można powiedzieć że część była zrobiona z tego co wymieniłaś a część nie, a w zasadzie większa część nie była bo ciągle było coś ważniejszego. Mogę za to polecieć chyba?
ewelina111

Napisano: 16 mar 2015, 15:22

w takich sytuacjach polecieć powinien Twój pracodawca jak nie widzą, że masz za dużo obowiązków;-( Powodzenia, mam nadzieję, że będzie ok;-)
Ala29

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x