kontrola a dłużnicy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 16 mar 2015, 15:37

Wiesz jak to jest niektórzy mają tyle rzeczy do zrobienia że siedzą na fejsie i grają a inni nawalone, ale szefunio sie wybroni a mnie uwali. Najbardziej się boje żebym dyscyplinarki nie dostała. Drgawek dostaje na samą myśl o tej kontroli
ewelina111

Napisano: 16 mar 2015, 15:38

Nie wiadomo, jak mocne masz tyły.
Do kontroli wybierz najlepsze wg Ciebie teczki. Chyba, że będą kontrolować na wyrywki, wtedy będzie problem. Masz 100 dłużników i jesteś sama w ŚR i FA?
w kropce

Napisano: 16 mar 2015, 15:45

Jesteśmy we dwie, ale ja sama mam fundusz a ŚR mamy razem i niestety nie jestem jakimś Robocopem żeby to ogarnąc
ewelina111

Napisano: 17 mar 2015, 11:10

Ewelinka z jakiego jesteś województwa? Daj znać jak już będziesz po kontroli.
monika32

Napisano: 17 mar 2015, 12:14

Z małopolski jestem. Jak mnie po tej kontroli nie "wsadzą" to dam znać. A nie wiecie jakie mogą być konsekwencje niedopełnienia obowiązków???
ewelina111

Napisano: 17 mar 2015, 12:15

Ja mam od miesiąca kontrolę NIK na głowie...
Z uwagi na fakt, że jestem troszkę pedantką - mam wszystko porobione w terminie , najdłuższe opóźnienie to 6 dni ( licząc sobotę i niedzielę). Mam 140 teczek spraw FA - jestem na FA sama.
Jaki będzie protokół nie wiem, bo już wiem, że nie będzie obiektywny ... Heh
Helenka

Napisano: 17 mar 2015, 12:17

Jakie są konsekwencje to zależy od zaniedbania i od oceny kontrolującego - słyszałam o dyscyplinie finansowej ( jeśli nie terminowo przekazujesz wpłaty od dłużników do Budżetu Państwa), bądź prokuratura - za działanie na szkodę państwa.... Ale zaznaczam, że ja to tylko słyszałam
Helenka

Napisano: 17 mar 2015, 12:23

Helenka, to teraz juz na pewno po nocach spać nie będę
ewelina111

Napisano: 18 mar 2015, 8:42

a kontrola skąd ? ja miałam z wydziału finansowego z urzedu wojewódzkiego i nie było ostatecznie źle a że dwa lata ponad mnie nie było to powiem tak że nie było robione prawie nic nadrabiałam ile mogłam i dyscyplinę wpisali za nie terminowe przekazanie wpłat od komornika
asiak

Napisano: 18 mar 2015, 9:09

Mam ważne pytanie - jaka jest (procentowo) Stopa zwrotu należności od dłużników w 2013 i 2014 r. ??????
Ja mam teraz kontrolę NIK, a w lipcu zeszłego roku miałam Urząd Wojewódzki - wydz. finansowy i było wszystko ok.
Helenka

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x