kontrola POKL - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 10 sty 2015, 10:22

Witam. Wczoraj dostałam wiadomość o kontroli projektu POKL realizowanego przez nasz OPS (woj. mazowieckie). W roku 2014 zakończyliśmy realizację projektu, wcześniej nie było kontroli więc podejrzewam, że jej zakres będzie obejmował cały projekt (5 lat). Jako księgowy OPS zajmowałam się obsługą finansowo-księgową. W związku z tym mam pytanie do osób u których kontrola już była: jakich dokumentów mogą ode mnie wymagać, jak to wygląda w praktyce, czy żądają ode mnie tylko rachunków i wyciągów czy np jakiś zestawień, sprawozdań itd., na co zwracają szczególną uwagę. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
emka

Napisano: 10 sty 2015, 21:35

zachodniopomorskie - miałam kontrol w po kl ; od księgowej żadali pokazania dokumentów potwierdzających wydatki z zał.nr 1 ,oraz politykę rachunkowości dla po kl i wydruki z FK zest. sald i obrotów.
ejko

Napisano: 11 sty 2015, 14:11

Ja też będę maiła kontrolę na zakończenie projektu i nie wiem, czy będą chcieli całość od początku realizacji czy tylko jakiś rok.
Nic nie zmienię to co mam to udostępnię. Czas kontroli jest takim niewypałem bo sprawozdania kończące rok budżetowy jakaś masakra.
Anka 2

Napisano: 12 sty 2015, 13:01

u nas w pismie było napisane zawsze z jakiego okresu jest kontrola chcieli to co pisze ejko i jeśli przed otrzymaniem dotacji wydatki były dokonywane ze środków własnych to wszystkie dokumenty dotyczące refundacji
jaa

Napisano: 12 sty 2015, 14:33

hmm ja dostałam tylko mail informujący o kontroli z podaniem numeru umowy ramowej i nazwy projektu, chyba należy przypuszczać że chodzi o kontrolę całego projektu od początku realizacji...
emka

Napisano: 12 sty 2015, 14:51

u nas wszystko sprawdzali wszystkie dokumenty księgowe, opisy faktur, no wszytsko co mielismy w skrócie mówiąc ale było ok wszystko na szczęście :)
Młodamama

Napisano: 13 sty 2015, 13:52

Jestem z mazowieckiego miała kontrole ale sprawdzali bieżący wniosek o płatność i jeden wniosek z poprzedniego roku i np. poz. 1 6 9 itp.
alina999

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem