Sprawozdanie ze ŚR a ZDO - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 sty 2015, 13:48

jestem na etapie sporządzania sprawozdania rzeczowo-finansowego ze świadczeń rodzinnych, w kosztach obsługi mam odsetki od ZDO i inne pośrednie koszty od ZDO. Nie wiem teraz czy powinnam w części F.sprawozdania to wszystko wykazywać jeśli tyczy się to ZDO czy też odjąć i dopiero jak będzie sprawozdanie z ZDO to wykazać, czy oni tam na "górze" sprawdzają po prostu wydatki ŚR+FA muszą być < lub = dotacja czy wydatki na ŚR + FA + ZDO muszą być mniejsze lub równe otrzymanej dotacji? Jak wy to robicie, bo jeśli wykażę wszystko najpierw w FA i ŚR a później jeszcze raz wykażę to w ZDO i wszystko to się z sumuje to będę miała przekroczony plan
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
oli

Napisano: 09 sty 2015, 15:03

my w F nie uwzględniliśmy kosztów obsługi ZDO, jeśli nie będzie odrębnego sprawozdania ZDO poprawimy F i doliczymy w/w kwoty
maja19

Napisano: 09 sty 2015, 15:25

wykazuje się tylko Śr i FA, są wyjaśnienia naszego wydziału Szczecin:
.... Zwracam również uwagę na pokrycie z dotacji kosztów obsługi świadczeń rodzinnych i funduszu alimentacyjnego na koniec grudnia 2014 r. - suma wydatków na obsługę świadczeń rodzinnych sfinansowanych z dotacji w części F wierszu 5 sprawozdania z SR i wydatków na obsługę funduszu alimentacyjnego pokrytych z dotacji w części D wierszu 6 sprawozdania z FA nie może przekroczyć dotacji z budżetu państwa na koszty obsługi (3%) wykazanej w wierszu 3 tych sprawozdań na koniec grudnia 2014 r. (trzy miesiące kwartału).

UWAGA: w sprawozdaniach z SR i FA nie ma faktycznie poniesionych wydatków związanych
z realizacją zasiłków dla opiekunów...
monika11

Napisano: 10 sty 2015, 10:51

witam, jest juz odrębne sprawozdanie z zdo !!!! te trzy sprawozdania dają nam finansowe
misku

Napisano: 12 sty 2015, 11:32

Gdzie jest to sprawozdanie w CAS-ie ! Jakie jest Twoje województwo,bo w Wielkopolsce nie widzę.
dziuba

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x