kontrola-trzeba o rok decyzje o uchylaniu się dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 22 maja 2015, 9:51

ja od początku robię decyzję o uznaniu za każdy okres świadczeniowy. Gdyby tak nie trzeba było robić to po co w planowanych zmianach jest mowa o tym, że jeżeli istnieje w obrocie prawnym decyzja o uznaniu dłużnika za uchylającego się to nie wydaje kolejnej. Wynika wprost z tego że powinniśmy robić decyzję w związku z konkretnym (każdym)okresem świadczeniowym.
judge

Napisano: 22 maja 2015, 13:50

judge pisze:ja od początku robię decyzję o uznaniu za każdy okres świadczeniowy. Gdyby tak nie trzeba było robić to po co w planowanych zmianach jest mowa o tym, że jeżeli istnieje w obrocie prawnym decyzja o uznaniu dłużnika za uchylającego się to nie wydaje kolejnej. Wynika wprost z tego że powinniśmy robić decyzję w związku z konkretnym (każdym)okresem świadczeniowym.
no właśnie dlatego, że ustawodawca zamierza doprecyzować ten temat w związku z wyrokami sądów administracyjnych :P
tomson

Napisano: 25 maja 2015, 9:36

Czy mają Państwo uzasadnienia do decyzji umarzających w związku z faktem, że już taka decyzja była wydana wcześniej? Z podaniem również tych wyroków, gdyż nie mogę ich znaleźć...
Tak-O

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x