koordynacja a nowy wniosek - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 05 cze 2017, 10:49

Klient miał koordynacje na drugie dziecko
przyszedł, bo teraz ma mniejsze dochody, w związku ze zmiana pracy. Przy okazji okazało sie, że dość dawno członek rodziny wrócił z zagranicy.
Oświadczenie o powrocie juz wysłane do ropsu.
Klient składa nowy wniosek na pierwsze i na drugie dziecko - na to na które jest decyzja marszałka.
Czy ja mam przyznać tylko na pierwsze (dochód) a na drugie muszę odmówić, bo nadal obowiązuje decyzja marszałka?
Jak otrzymam uchylenie z ropsu, to wtedy mam przyznać na to drugie i zaliczyć na poczet juz wypłaconych świadczeń?
pytacz
Stażysta
Od: 19 kwie 2017, 13:58
Zajmuję się: początkujący

Napisano: 07 cze 2017, 13:34

no kochani podpowiedzcie coś.
pytacz
Stażysta
Od: 19 kwie 2017, 13:58
Zajmuję się: początkujący

Napisano: 08 cze 2017, 8:50

dopóki koordynacja nie jest zakończona postanowieniem, dopóty Ty nie wydajesz żadnej decyzji, tylko wszystko odsyłasz.
Pomimo że we wniosku już nikt za granicą nie występuje.
Diana
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 30 mar 2016, 18:48
Zajmuję się:

Napisano: 08 cze 2017, 9:09

Diana pisze:dopóki koordynacja nie jest zakończona postanowieniem, dopóty Ty nie wydajesz żadnej decyzji, tylko wszystko odsyłasz.
Pomimo że we wniosku już nikt za granicą nie występuje.
Ja tez mam taki przypadek. dzwoniłam do MCPS i tam mi powiedziano, że to ja mam wydać decyzje na pierwsze dziecko, przeslac dokumenty potwierdzające utratę pracy za granica i oni uchyla swoją decyzje, i od tego momentu ja ma wydac na drugie.
Natomiast na pierwsze rozpatruje ja i nie wysyłam do nich takiego wniosku bo skoro zaznaczyli że nikt nie przebywa za granica to oni nie sa organem do rozpatrywania i odeślą taki wniosek.
cel.
Stażysta
Od: 14 mar 2017, 14:14
Zajmuję się: sw

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x