Witam, mam kobitkę która złożyła wniosek o 500 + przy czym zaznaczyła że mąż pracuje zagranicą. Wysłałam do ROPS. ten ustalił że koordynacja nie zachodzi w okresie 01-07-2016 do 31-07-2016 i od 01-09-2016 do 30-09-2017. W takiej sytuacji wydałam decyzję przyznającą w ww okresie. Po czym przyszło pismo, że trwają ponownie ustalenia co do koordynacji. Wnioskodawczyni w kwietniu zgłosiła, że prosi o uchylenie decyzji z dniem 01.04.2017r.Tak też zrobiłam. Teraz przyszło pismo z ROPS, że koordynacja zachodzi od 01-04-2016 do nadal.W związku z tym wysłałam do SKO aby unieważnili moją decyzję ale oni napisali, że " po przeprowadzeniu postępowania wznowionego- organ wyda decyzję z zastosowaniem art. 151ust.1 pkt 2 KPA- przy czym podkreślenia wymaga, że rozstrzygnięciem o istocie sprawy jest także decyzja umarzająca postępowanie ( tu z wniosku strony o uchylenie decyzji w trybie 155 KPA"
I mam pytanko: Czy teraz mam zmienić decyzję uchylającą, czy i jak to zrobić? Jest to moja pierwsza taka sytuacja. Bardzo proszę o podpowiedź, za co z góry serdecznie dziękuję.