koordynacja a uchylenie decyzji
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
koordynacja a uchylenie decyzji
mam taką zagwozdkę: musze kobietce wydać decyzję uchylającą za okres 17/18, gdyż na dniach dostałam pismo o tym iż wówczas miała miejsce koordynacja. I mam pytani: wydaje decyzję od razu czy muszę jeszcze wszcząć postępowanie?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW,ŚR
- Kontakt:
Re: koordynacja a uchylenie decyzji
Wszcząć postępowanie. My zawsze tam powołujemy się na pismo UW i zapis dot. dat ustalających koordynację 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dziękuję, a co w przypadku gdy już nie było decyzji przyznającej tylko informacja??
tez wszczynam postępowanie?
tez wszczynam postępowanie?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW,ŚR
- Kontakt:
Od kiedy mamy Informacje to tak jakby wszystko co jest w kpa jest jakby zaburzone. Popatrz inaczej - stosuje kpa żeby uchylić to też stosuję wszczynając postepowania
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
czy dobrze zrozumiałam - również wszczynamy postępowanie mimo wydanej informacji. a potem decyzja uchylająca...
-
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
witajcie. mam identyczna sytuację. dostałam pismo ze zachodzi koordynacja od 01.02.2017r.. Ja płacę 500+ od 2019roku do nadal.
Więc robię wszczęcie i decyzje uchylająca w uzasadnieniu powołując się na pismo z UW. czy tak?
Więc robię wszczęcie i decyzje uchylająca w uzasadnieniu powołując się na pismo z UW. czy tak?
-
- Referent
- Kontakt:
Czy mogłyby mi ktoś podpowiedzieć z jakimi datami mam uchylać stary okres 500+. pierwszy raz to robię i mam mętlik w głowie.
Bardzo proszę!
Bardzo proszę!
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
jak masz cały okres koordynację to uchyl całą decyzjęinspektor123 pisze:Czy mogłyby mi ktoś podpowiedzieć z jakimi datami mam uchylać stary okres 500+. pierwszy raz to robię i mam mętlik w głowie.
Bardzo proszę!
a jak masz kilka miesięcy to od do wpisz, że uchylasz
-
- Referent
- Kontakt:
Z MUW przyszło, że koordynacja zachodzi od 01.02.2017 do nadal. Ja 500 + płace od listopada 2019 odkąd urodziło się dziecko.
Czy uchylam prawo od właśnie tego listopada do końca okresu czyli 2021-05-31. a potem druga decyzja uchylająca prawo za okres od 2021-06-01 do 2021-06-31, bo lipca już nie wypłacę.
Grubie się z tymi datami, nie wiem jak mam to opisywać w decyzjach. czy uchylać z dniem czy uchylać za okres?
Czy uchylam prawo od właśnie tego listopada do końca okresu czyli 2021-05-31. a potem druga decyzja uchylająca prawo za okres od 2021-06-01 do 2021-06-31, bo lipca już nie wypłacę.
Grubie się z tymi datami, nie wiem jak mam to opisywać w decyzjach. czy uchylać z dniem czy uchylać za okres?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA, CP, DG, SW,
- Kontakt:
Tak jeżeli okresy koordynacji zachodzą na dwie decyzje. to uchylasz każdą z osobna. Wskazujesz okres, czyli w tym przypadku cały na jaki świadczenia zostały przyznane.
Oprócz koordynacja a uchylenie decyzji - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Bon turystyczny
Sprawozdanie znak: SIO-SWiDS-G do przekazania za pośrednictwem CAS. Jak je wykonać?
niepełnoletnia obywatelka Ukrainy
naprzemienna wyrok z 2020 r. niezgłoszona
wypłata świadczenia wychowawczego.
dostałam wniosek od innej gminy na 500+
stary okres 500+ a nowy - było zapytanie o koordynację
czy muszę uchylić informacje ?
informacja dla cudzoziemca bez karty pobytu
czy jest kiooordynacja
kto wypłaca
odsetki
Potrącenie- problem z odsetkami
jak z jednego wniosku wydać informację i decyzję odmowną
Podpisywanie Informacji przyznającej
kto będzie realizował nowe zadanie 12 tys. złotych za urodzenie?