Bon turystyczny
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Bon turystyczny
Pani nigdy nie składała wniosku o 500 bo mąż pracuje zagranica i tam pobierają swiadczenia. Chciała złożyć wniosek o bon, ale pojawiły się problemy. Przyszła bym wydała jej odmowę, bo wtedy złoży wniosek na bon i go otrzyma. Co ma robić? ma złożyć wniosek o 500 w Polsce?wojewoda przyzna im świadczenia a ona wtedy straci zagraniczne świadczenia?
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
Re: Bon turystyczny
sprawa u nas ląduje prędzej czy późniejmarzenasaw pisze:Pani nigdy nie składała wniosku o 500 bo mąż pracuje zagranica i tam pobierają swiadczenia. Chciała złożyć wniosek o bon, ale pojawiły się problemy. Przyszła bym wydała jej odmowę, bo wtedy złoży wniosek na bon i go otrzyma. Co ma robić? ma złożyć wniosek o 500 w Polsce?wojewoda przyzna im świadczenia a ona wtedy straci zagraniczne świadczenia?
no tak musi złożyć wniosek, odmowa na jakieś podstawię ?
skoro mąż za granicą to wojewoda bierze sprawę
a stracić to mało powiedziane - najpewniej będzie mieć do zwrotu od 2016 z instytucji zagranicznej - wojewoda wystąpi tam o potwierdzenie czy są pobierane świadczenia, tu przyzna i to nawet od 2016 miałam taką sytuację, że wojewoda chciał od strony wnioski na poprzednie okresy, a instytucja zagraniczna nie omieszka zapytać od kiedy i będą zwracać
nie wiem jaki to kraj, ale pewnie tak będzie
niech się zastanowi, czy bon tego warty
Oprócz Bon turystyczny - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
wnioski złożone przez obojga rodziców na to samo dziecko
Piecza naprzemienna wyrok
stypendia sygnity.....
zmiana miejsca zamieszkania- u nas już nie mieszka
PRZEDŁUŻENIE TERMINU - do kiedy?
czy przyznac czy nie 500+
koordynacja od 2017 r.
wnioski na stary okres
Sprawozdanie znak: SIO-SWiDS-G do przekazania za pośrednictwem CAS. Jak je wykonać?
niepełnoletnia obywatelka Ukrainy
naprzemienna wyrok z 2020 r. niezgłoszona
wypłata świadczenia wychowawczego.
dostałam wniosek od innej gminy na 500+
stary okres 500+ a nowy - było zapytanie o koordynację
czy muszę uchylić informacje ?
koordynacja a uchylenie decyzji