koordynacja, co z tym zrobić?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
doriska680
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

koordynacja, co z tym zrobić?

Post autor: doriska680 »

pomóżcie, w sprawie koordynacji. Wypłacałam w poprzednim okresie 500+, a kobieta pracowała za granicą. Wysłałam zapytanie o koordynację, teraz przyszło mi pismo, że w jej sprawie zachodzi koordynacja. Nic więcej nie napisali. Moje pytanie brzmi: co z tym mam dalej zrobić? Czy podejmuję jakieś działania, czy zostawiam po prostu? Teraz kobieta mieszka i pracuje w Polsce i ma normalnie przyznane świadczenia na nowy okres. Dziękuję za pomoc.
bubek
Podinspektor
Zajmuję się: koordynacja
Kontakt:

Re: koordynacja, co z tym zrobić?

Post autor: bubek »

zostawiasz i tyle
https://www.kasarodziny.pl/
mlodo
Praktykant
Zajmuję się: ŚR,ŚW,FA
Kontakt:

Re: koordynacja, co z tym zrobić?

Post autor: mlodo »

Jeśli MUW przesłał postanowienie że za wskazany okres mają zasto przepisy o koordynacji powinien tez kazać uchylić ci decyzję za ten okres i przeslac ją wraz z aktami jak będzie ostateczna, aby on mógł za ten okres wydać inform o przyznaniu bądź decyzję o odmowie i decyzję o ewentualnych nienależnie pobranych świadczeniach.
Paula
ODPOWIEDZ