mamy kilka spraw w koordynacji. Uchyliliśmy kilka decyzji z powodu koordynacji. Wojewoda przyznał świadczenia a niektóre świadczenia zostały odmówione. Kto teraz powinien wydać decyzję o nienależnie pobranych świadczeniach i do zwrotu?
Załóżmy, że ustalono koordynacje 01.01.2020 r. do 31.10.2020 r. natomiast za okres od 01.11.2019 r. do 31.12.2019 r. byliście wy władni do wydania decyzji. Uchyliliście decyzję swoją za okres koordynacji i wysłali to do Wojewody wraz z informacja że za okres od 01.01.2020 do 28.02.2020 r. płaciliście. Na tym kończy się twoja robota chyba, o ile za okres od 01.11.2019 r. do 31.12.2019 r. było wszystko ok. To co dzieje się za okres wypłaconego stycznia 2020 i lutego 2020 należy do Wojewody i tylko on może uznać czy jest to NP czy nie.
dzięki, to jest ta wersja, że tak powiem fajna,
Natomiast nie wiem czy nie muszę zerknąć do wcześniejszej koordynacji, bo przejęłam stanowisko po poprzedniku i nie wiem czy jeżeli wojewoda ustalił, że w niektórych okresach my byliśmy właściwi to czy on coś z tymi okresami robił. Czy przyznawał bądź odmawiał i czy może za jakiś okres powinniśmy my żądać zwrotu. Z tego zo zauważyłam to wojewoda wydawał decyzje zmieniające okresy koordynacji. I wtedy jeżeli my byliśmy właściwi to czy my żądamy zwrotu z decyzji wojewody z tej której zapłaciliśmy? Czy wojewoda sam z niej zażąda zwrotu pomimo, że zmienił okresy występowania koordynacji i okazało się, że w niektórych miesiącach już koordynacji nie było. (a wcześniej była ustalona)