Mam pytanie jak robicie w przypadku zakończonej decyzji, gdy dowiadujecie sie o koordynacji? Po prostu uchylacie i przekazujecie dokumenty, czy najpierw wznawiacie postępowanie ?
A co wy chcecie uchylać jak decyzja jest zakończona? Uchyla się decyzję która trwa. Dzwoniłam do UW i tam powiedzieli, żeby zebrać potrzebne dokumenty, tak jak my byśmy to rozpatrywali i przekazać do nich albo zgłosić to do prokuratury o możliwości złożenia fałszywych oświadczeń. U mnie jest jeszcze ten problem, że Pani pobierała cały czas na drugie dziecko, teraz stwierdziła, że jak mąż zmienił pracę to złoży również i na pierwsze i tak mi wyszło z US, że mąż pracował za granicą od sierpnia 2016. Poprosiłam Panią o uzupełnienie dokumentów, to od tamtej pory się nie pokazuje. Wysłałam wezwanie. Jak się nie zgłosi w określonym czasie, to zebrane dokumenty wraz z wezwaniem wysyłam do UW.
Na jakiej podstawie wznowicie decyzję? O czym wy mówicie? Moim zdaniem teraz powinnaś skompletować dokumenty i niech wojewoda wyda pismo co robić dalej, przecież skąd możesz wiedzieć czy była koordynacja czy nie? To rozstrzyga UW.